Berta Sándor

Jöhetnek a 3D-s Forma 1-közvetítések?

A brit műholdas televízióadó bejelentette, hogy élőben és 3D-ben közvetíti az új Forma 1-es idény előtti utolsó teszteket, amelyekre a barcelonai Circuit de Catalunya versenypályán kerül sor.

Ez lesz az első olyan alkalom, amikor egy Forma 1-es eseményt élőben és 3D-ben közvetít egy televízióadó. Ugyan eddig is voltak 3D-technikás tesztadások, azonban az igazi áttörésre várni kellett. Mindez persze még egyáltalán nem jelenti azt, hogy a közeljövőben 3D-ben lesz látható a versenyzők száguldása. "Ez egy különleges pillanat lesz a Forma 1-es rajongók számára és ez pontosan az a fajta innováció, amit a Sky Sports F1 ígér. A 3D a további részletek és perspektívák segítségével meg fogja mutatni a versenypálya valódi kihívásait" - közölte Martin Brundle, a Sky szakkommentátora, aki egykor maga is Forma 1-es versenyző volt.


A tervek szerint a 3D-TV technológiának köszönhetően a nézők még jobban beleélhetik magukat a versenyzők szerepébe, átérezhetik, hogy milyen több száz kilométer/órás sebességgel száguldani és a közvetített kép még élethűbb lesz. Az alkalom egyszeri lesz, hiszen Bernie Ecclestone, a Forma 1 mindenható ura régebben úgy nyilatkozott: számára szóba sem kerülhetnek a 3D-közvetítések. Mindenesetre apró lépések már eddig is történtek, tavaly óta például a közvetítések HD-ben láthatók. Amennyiben viszont a barcelonai 3D-közvetítések sikeresnek bizonyulnak, akkor ezzel új helyzet alakulhat ki és nagyobb nyomás nehezedhet a Forma 1 vezetőire is. A tesztelésekre február 28. és március 3. között kerül sor Barcelonában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Napibenji #1
    Jöhet:D