Berta Sándor

Chromebookot dobhat piacra a HP is

A társaság hamarosan bemutathatja első Chromebook készülékét, így a Samsung, a Lenovo és az Acer után ők is elkezdik húzni a Google szekerét szuperolcsó megoldásukkal.

A cég terveivel kapcsolatos információk egy időre elérhetők voltak a Hewlett-Packard oldalán, azonban gyorsan lekerült onnan, mindazonáltal ez elég volt arra, hogy az új eszközről beszámoljon a The Verge, s a kapcsolódó leírás, illetve fotó is elérhető legyen. A HP Pavilion család tagjaként megjelenő termék 1,1 GHz órajelű Celeron 847 típusú processzorra épül, ehhez társul a HD Graphics integrált grafikus egység, a 2 gigabájt DDR3-as RAM (a maximum memória 4 gigabájt lehet) és a 16 gigabájtos SSD-meghajtó. A 14 hüvelykes HD Bright View, LED-háttérvilágítású kijelző felbontása 1366 x 768 képpont.


A készülék a LAN-port mellett rendelkezik Intel 802.11a/b/g/n WLAN-modullal, Bluetooth-támogatással, három USB 2.0-s porttal, HDMI-kimenettel, kombinált fejhallgató- és mikrofon-csatlakozóval, Altec Lansing hangszórókkal, HD TrueVision HD webkamerával, memóriakártya-olvasóval és 4 cellás akkumulátorral. Nincs viszont UMTS-modulja. A maximális üzemidő várhatóan 4 óra 15 perc. A Chromebook megkapta az Energy Star minősítést, bevezető ára 329,99 dollár lehet és február közepén jelenhet meg.

A Sony, a Samsung és az Acer után nemrég a Lenovo is bemutatta az első Chromebookját, amely azonban eleinte kizárólag oktatási intézmények számára lesz elérhető. Jim Wong, az Acer elnöke azt nyilatkozta, hogy véleménye szerint a Chrome OS jelenleg jóval sikeresebb, mint a Windows 8. Tavaly novemberben az Amerikai Egyesült Államokban értékesített Acer laptopok 5-10 százaléka volt Chromebook. Mindez különösen ahhoz képest jó eredmény, hogy a Microsoft operációs rendszeréhez képest a Chrome OS népszerűsítésére sokkal kevesebb pénzt áldoz a Google. A Chromebookok sikere miatt a tajvani gyártó hamarosan az USA mellett más régiókban is piacra dobhatja a termékeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MsUser #6
    Szuper olcsó és kétszer annyiba kerül mint egy erősebb hardverű kínai megoldás.
    És ilyenkor jön a nagy okosság de Hp minőség a szervíz... nem is lehet jobb és tartósabb két db. erősebb hardver mivel kínai. Ez egy vicc reklám.
  • Vaszilij Artyom #5
    Cloud gép, minden számítás a felhőben történik ergo negyede sem kell mint amúgy.
  • pasi29uk #4
    Ezzel a felszereltséggel (kijelző típusát leszámítva) a gép úgy fos ahogy van. Talán nem ártana visszaküldeni 2005be...
  • RYO21 #3
    túl sok pénzbe kerül ahhoz képest, hogy mit tud
  • sanyicks #2
    ezért a hardverért ja, sok.
  • Vaszilij Artyom #1
    Az emberek 90%-nak még ez is sok.