SG.hu

Franciaországi IT-céget vett az Ericsson

Az Ericsson a Devoteam Telecom & Media franciaországi vállalatának felvásárlásával egyben megszerezte a cég SmartVision televíziós üzletágát is.

Az Ericsson bejelentette, hogy felvásárolja a Devoteam Telecom & Media francia leányvállalatát. A Devoteam egyike a világ vezető információs-technológiai és telekommunikációs tanácsadó cégeinek, mely összesen 5000 alkalmazottat foglalkoztat, és Európa, a Közel-Kelet és Afrika országaiban van jelen. A megállapodás értelmében 400 jól képzett IT-szakember csatlakozik az Ericsson csapatához. Az ügylet magában foglalja a vállalat SmartVision televíziós üzletágának felvásárlását is.

A Devoteam szakértelme elsősorban tanácsadói és rendszerintegrációs feladatokra terjed ki az üzemeltetés és üzlettámogatási rendszerek, a szolgáltatási platformok és applikációk, az IMS, az IP- és rádióhálózatok és a televíziós rendszerek terén. A felvásárlással az Ericssonnak e területeken már meglévő kompetenciája értékes tudással egészül ki, mind a hálózatüzemeltetői, mind pedig a média szegmensben.

”A Devoteam akvizíció segítségével egyedülálló stratégiai és technológiai tanácsadási szakértelemmel bővül az Ericsson kínálata, és ezzel a megrendelőinket is még magasabb színvonalon tudjuk kiszolgálni” – mondta el Magnus Mandersson, az Ericsson alelnöke, a globális szolgáltatások üzletág vezetője. „Egy újabb bizonyíték, hogy az Ericsson elkötelezett aziránt, hogy a távközlési iparágban jelenleg zajló üzleti átalakulásban a legjobb választás legyen.” A folyamat lezárása, az azt kísérő formai feltételek teljesítését követően 2013 második negyedévében várható. Az Ericsson már jelenleg is 12.000 tanácsadó és rendszerintegrációs szakemberrel rendelkezik, akik évente több mint 1500 projektet hajtanak végre egy többszereplős és többtechnológiás környezetben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!