SG.hu

Memória alapú adatbázison az SAP megoldása

Az SAP bejelentette, hogy már saját, memória alapú adatbázisát is kínálja a nagyvállalati rendszerei mellé.

A szoftvercég közlése szerint e technológia újraértelmezi azt a módot, ahogyan a vállalatok egymással dolgoznak, hiszen például olyan mértékű sebességnövekedést tesz lehetővé, mely eddig ismeretlen lehetőségeket teremt. Hasso Plattner, az SAP egyik alapítója, és felügyelőbizottságának elnöke szerint legalább 100-1000-szeres gyorsulást biztosít a rendszer, de egyes esetekben akár ennél több dimenzióval is nagyobbat. A SAP Business Suite on HANA a cég közleménye szerint egyszerűsíti az IT-rendszereket, mivel szükségtelenné teszi az adatreplikációt, az ide kapcsolódó alkalmazásokat, hardware elemeket, egyúttal csökkenti az informatikai üzemeltetés költségeit, valamint bővebb funkcionalitást kínál kevesebb kóddal.

A bejelentés nem érinti a vállalat adatbázis-függetlenségét, továbbra is biztosítja a választás lehetőségét ügyfelei számára, és támogatja a meglévő adatbázisokat. Az SAP nemcsak a nagyvállalati megoldásait (pl. ERP, CRM, SRM, PLM, SCM) tömörítő Business Suite-ot ültette át saját fejlesztésű adatbázisára, hanem minden termékét erre állítja rá. Hasso Plattner a HANA kapcsán kifejtette, hogy fényes jövőt lát az SAP számára a következő 5-10 év során. A HANA-fejlesztésben is aktív alapító szerint csak ezzel a technológiával 18 hónappal vannak versenytársaik előtt.

Komoly reményeket fűz a vállalat az új Business Suite rendszerhez, az év végére 600 ügyfelet szeretnének világszerte, a mostani 34-es bázisról. Közlésük szerint a HANA technológia sikere felülmúlja a vállalatirányítási rendszereikét is, mely IT-óriássá varázsolta a német gyökerű céget. Vishal Sikka, a technológia és innováció területért felelős ügyvivő testületi tag a sajtóbejelentés során elmondta, hogy mára 1000 vállalat használ HANA megoldást. Egy másik SAP-s felsővezető úgy fogalmazott, minden megtesznek, hogy ügyfeleik megértsék a technológiát. Ennek érdekében már 1000 SAP-s munkatársat, és ugyanennyi partnert képeztek ki, hogy mihamarabb átadhassák tudásukat. A vállalat negyedéves jelentéseiben rendre közli a HANA-ból származó bevételeket, melyek mindig felülmúlják a várakozásokat.

A bejelentésnek magyar vonatkozása is van. A Business Suite on HANA megvalósításában hazai szakemberek is közreműködtek, a logisztikai modul, és a vállalatirányítási rendszer fejlesztésében vettek részt- hívta fel a figyelmet Dudits Ádám, az SAP Labs Hungary ügyvezető igazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!