MTI

Kilenc év börtön szélsőséges honlap működtetése miatt

Több év börtönbüntetésre ítélt egy bécsi esküdtbíróság csütörtökön egy szélsőséges honlap üzemeltetése miatt három férfit, köztük az osztrák szélsőjobboldali körök egyik ismert alakját.

A perben kilenc év börtönt róttak ki a szélsőjobboldali nézeteiről ismert Gottfried Küsselre. Az ítélet szerint ő volt a honlap ötletadója és bejegyzője. A honlap adminisztrátora, Felix B. hét, a portál rendszergazdája, Wilhelm A. négy és fél év börtönt kapott. Mindhármukat a holokauszttagadást és a náci eszmék terjesztését tiltó osztrák törvény megsértése miatt marasztalták el. Küssel esetében súlyosbító körülményként vette számításba a törvényszék, hogy 1994-ben 11 éves börtönbüntetést kapott, szintén náci eszmék terjesztése miatt. Az ítélet nem jogerős, a védők fellebbezést nyújtottak be.

Az osztrák hatóságok három évig sikertelenül próbáltak fellépni az "alpen-donau" (Alpok-Duna) nevű internetes portál ellen, mert az egy egyesült államokbeli szerverről működött. Végül úgy jutottak a nyomára a gyanúsítottaknak, hogy az ottani hatóságokkal együttműködésben megszerezték a szerver hozzáférési kódját, és megfigyelték a honlap adatforgalmát. Az osztrák hatóságokat korábban éles bírálatok érték, amiért - legalábbis látszólag - nem tettek semmit a 2009-ben indult honlap ellen. Ehhez hozzájárult, hogy az ügyészség és a rendőrség a vádemelésig csak nagyon keveset árult el a nyomozásról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skyline #5
    Szánalmas.... Dehát itt tart a világ amit a zsidók a kezükben tartanak....
  • Tetsuo #4
    A sajtoszabadsag kepviseloi es elharcosai ilyenkor hol vannak?
    Hol vannak az igazi liberalisok?
  • Barkasfarkas #3
    A "holokauszttagadás" egy dogma, függetlenül attól, hogy valaki személy szerint egyetért-e a benne foglaltakkal vagy sem. Nevetséges, hogy ott tartunk, ha nem vallasz úgy valamit, ahogyan azt mások elvárják, és ezt nyilvánosság elé viszed, akkor büntetnek. Ez nem uszítás, ez mindössze egy állítás megkérdőjelezése, amiért törvényileg lesújthatnak rád. Ismétlem: nevetséges. (És véleményem szerint alkotmányellenes is.)
  • sanyicks #2
    le velük a szólásszabadság nevében :D
  • sanyicks #1
    gondolatbűnözők!