SG.hu

Több támogatás jut idén informatikai fejlesztésekre

Fél milliárd forinttal, összesen 4,5 milliárd forintra emelte és 2013. február 28-áig meg is hosszabbította a GOP-2011-2.2.1 pályázat beadási határidejét a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

A komplex vállalati és szervezeti infokommunikációs fejlesztésekre hazai mikrovállalkozások, valamint a KKV szektor szereplői pályázhatnak. A támogatás mértéke maximum az összes elszámolható költség 50 százaléka. A pályázat lehetővé teszi a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számára hogy fejlesszék, bővítsék technológiai hátterüket, mely a kor elvárásai szerint elengedhetetlen feltétele a piacon maradásnak, illetve a versenyképesség, munkahelyteremtő- és megtartó képesség erősítésének. Mára a magyar gazdaság életében mindig is meghatározó szerepet betöltő mikro-, és KKV szektor szereplői is felismerték, hogy hatékony működésük kulcsa a támogató informatika (vállalatirányítás, ügyfélkapcsolat-menedzsment, értékesítés-támogatás, e-számlázás stb.). Az integrált informatikai rendszerek megvásárlása azonban komoly, többmilliós beruházási terhet is róhat rájuk.

Az NFÜ kiemelten fontosnak tartja, hogy a gazdaság motorjaiként is számon tartott kis- és középvállalkozások ne maradjanak le nagyobb társaikhoz képest. Ezért jött létre a GOP-2011-2.2.1 pályázat is, amelynek keretében akár 10 millió forintos támogatás is elérhető az információs és kommunikációs technológiai fejlesztésekre. A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezet fél milliárd forinttal, 4,5 milliárd forintra emelte és 2013. február 28-áig meg is hosszabbította a pályázatok beadásának határidejét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!