Gyurkity Péter

Csúsznak az Intel Haswell chipjei

A processzorgyártó - valószínűleg partnerei kérésére - elhalasztotta a Core i 4000 sorozat első tagjainak rajtját, hogy több hasonló megoldást egyszerre mutassanak be. Az AMD dobhatja a VISION márkanevet.

Kínai forrásból származnak azon diák, amelyeken az Intel további mobil változatait láthatjuk. Szintén ők számoltak be először arról - a gyártó háza tájáról kiszivárgó hírekre hivatkozva -, hogy az Intel áprilisról június elejére halasztotta el az új Haswell kódnevű processzorok debütálását, aminek minden bizonnyal üzleti okai vannak.

A forrás szerint az Intel partnerei kérték a céget arra, hogy csúsztassa el a megjelenést a nyár elejére, ezáltal ugyanis több idő jut a jelenlegi generáció, vagyis az Ivy Bridge családba tartozó Core i 3000 chipek népszerűsítésére és forgalmazására. A készleteket érthető módon szeretnék minél jobban lecsökkenteni, ezt követően pedig az új generáció - amely nagyobb sebességet és hatékonyságot ígér - számos eltérő termékben egyszerre mutatkozna be, mégpedig a Computex Taipei 2013 alatt, június első napjaiban.

A korábbi értesüléshez képest némileg változott a felállás, a mobil vonalon ugyanis az eredeti három helyett most újabb változatok bukkantak fel. Ezek sorrendben a Core i7-4702MQ, a Core i7-4702HQ, a Core i7-4700MQ és a Core i7-4700HQ, amelyek kivétel nélkül prémium kategóriás, noteszgépekbe szánt példányok, kellemes mutatókkal, a megfelelő chipkészlettel kiegészítve. Az Intel egyelőre nem erősítette meg a hírt, így azt némi fenntartással kell kezelnünk.

Hasonlóan külső forrásból származik az értesülés, miszerint az AMD dobná a 2009-ben bevezetett VISION logót és márkanevet, amely a megfelelő PC kiválasztását hivatott megkönnyíteni a vásárlók számára. A három eltérő kategóriát (Vision, Vision Premium, Vision Ultimate) tartalmazó család a jelek szerint nem jelentett elegendő segítséget, a lanyhuló forgalom és csökkenő piaci részesedés miatt pedig a cég valószínűleg új fogások után néz majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!