MTI

Hadat üzent az Anonymous a horvát bankoknak

Hadat üzent az Anonymous nemzetközi hackercsoport a horvát bankoknak, elsőként a Karlovacka banka pénzintézetet vette célba - jelentette a helyi tömegtájékoztatás kedden.

A hackerek nem "döntötték be" a bank honlapját, de üzenetet hagytak rajta, így jelezve, hogy bármikor beléphetnek a netbank-alkalmazásokat is lehetővé tévő rendszerbe. "Mi vagyunk az Anonymous. Mi vagyunk a légió. Nem bocsátunk meg. Nem felejtünk. Várjatok bennünket" - írták az üzenetben a számítógépes támadók. "Eleget loptatok a néptől" - állt a már közismert jelmondatok mellett a rövid üzenetben, amelyben a hackercsoport a többi horvátországi banknak is előrejelezte "látogatását".

A csoport az internetes támadásról nem sokkal éjfél után a www.lupiga.com portál szerkesztőségét értesítette e-mailben. A portál munkatársai a hír mellett azt is közölték, hogy nem tudják, miért éppen rájuk esett a választás. Az Anonymous az idén már több horvát honlapot támadott meg, a többi között Ivo Josipovic horvát köztársasági elnökét, valamint a külügyminisztérium, a püspöki kar, de a spliti Hajduk sportklub szurkolóközösségének, a Torcidának az internetes oldalát is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!