Gyurkity Péter

Elégedett LG, leépítő Motorola

Az LG elégedett az L-sorozat eddigi forgalmával, bár azt elismerik, hogy ezzel nem váltják meg a világot. A Motorola eközben kivonul Dél-Koreából, alig néhány szakembert tartva meg a fejlesztői részlegből.

Az LG hivatalos közleményben jelezte, hogy a több eltérő készüléket felvonultató L-sorozat eddig több mint 10 millió értékesített példánynál tart, amit mindenképpen szép eredményként értékelnek. Szerény, de azért bizakodásra okod adó forgalomnak minősül a fontos mérföldkő átlépése, és bár ezzel nem döngölik a betonba a riválisokat, azért temetni sem kell őket.

Az L-család a meglehetősen kicsinyke L3-tól az egészen méretes L9-ig terjed, a fenti szám pedig a gyártó szerint egyértelmű jelzés arra vonatkozóan, hogy nem feltétlenül egyetlen ideális méretben kell keresni a megváltást, ahogy azt mások a jelek szerint teszik. Kétségtelen ugyanakkor, hogy a legnagyobb figyelem most éppen az Optimus G-re, valamint a Google saját nevén piacra dobott Nexus 4-re irányul, ez azonban nem tartja vissza az LG-t attól, hogy örvendjen az L-sorozat eredménye láttán - az elkövetkező hónapokban meglátjuk, hogyan sikerült a folytatás.


A Motorola már korántsem lehet ennyire elégedett, hiszen egyelőre a cég komoly átszervezése folytatódik. Nem egészen egy hónappal ezelőtt 4000 munkahely, valamint több nemzetközi weboldaluk megszűnését jelentették be a Google terveihez illeszkedve, most pedig az eddig Dél-Koreában működő kutató-fejlesztői részleg leépítése került sorra. Itt mintegy 540 állás szűnik meg, az alkalmazottak alig 10 százalékát tartják meg, nekik viszont a költözést ajánlják fel egyetlen lehetőségként - aki maradni szeretne, annak valamelyik másik központ felé kell vennie útját.

Korábban a HTC találta reménytelennek saját helyzetét az országban, miután nem tudtak lépést tartani a helyi óriásokkal. A Motorola lépése elsősorban a fejlesztői munkálatokat érinti, de azt még nem tudjuk, hogy valóban sikerül-e létrehozni a Google illetékesei által megálmodott karcsú és hatékony gyártót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!