Berta Sándor

Homlokpánt a tökéletes koncentrációért

A közösségi honlapok és a hálózatba kötött eszközök korában gyakran nem könnyű a felhasználók számára a legfontosabb dolgokra összpontosítani. Ezen segítene az InteraXon cég.

Az InteraXon olyan homlokpántot alkotott meg, amely segíthet abban, hogy az emberek egy bizonyos feladatra koncentráljanak. A MUSE: The Brain-Sensing Headband nevű készülék az agytevékenységet figyeli és mindehhez EEG-technológiát, illetve szenzorokat használ. A New York Daily News cikke szerint a szükséges kapcsolatot az illető okostelefonja és a homlokpánt között Bluetooth-kapcsolat segítségével biztosítják. A mért agyhullámok az okostelefon kijelzőjén láthatók, így az illető - különleges gyakorlatok segítségével - fejlesztheti a koncentrálóképességét.


Ugyan a négy szenzor közel sem ad teljes képet a felhasználó agytevékenységéről, de arra mindenképpen elegendőek, hogy felhívják a figyelmét a fizikai stresszre és segítsenek minimalizálni azt, többek között relaxációs gyakorlatok bevonásával. Különösen érdekes lehet a MUSE: The Brain-Sensing Headband a diákoknak, akik szeretnének tanulás közben kicsit lazítani. Az eszközt ugyanúgy kell feltenni, mint egy szemüveget és megfelelően stabil is.

Az Indiegogo Crowdfunding-oldalon már több mint 287 000 dollárt sikerült összegyűjteni, a tervek szerint egyetlen homlokpánt 199 dollárba kerül majd. Rendeléseket már most fogadnak, az első kiszállítások jövő júniusban kezdődnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DeviloftheHell #5
    elsö lépés a pofázás mentes tömegkontrolhoz :)
  • a.carkey #4
    Mogwai óta tudjuk, hogy ez így van.
  • Archenemy #3
    ja, de így üvöltve, hogy "NYUGIMÁÁ! LAZÍCCSÁ MÁ EL BAZEG!!!" :)
  • TheCunami #2
    majd mucsi hangja szólal meg a telefonbol ,hogy mi az anyadat idegeskedsz. te állat nyugoggyama le
  • NEXUS6 #1
    Imádom a Telesoppot!

    A porszívó reklám, meg a csodakéskészlet mikor jön?