SG.hu

Veterán katonákat képez át az SAP

1000 amerikai veterán katonát képez ki a következő egy év során az SAP, hogy enyhítse az ottani IT-s munkaerő hiányt -jelentette be a német gyökerű szoftvercég amerikai leányvállalata.

Az SAP America által jegyzett „Veterans to Work’ program során a veterán katonákat az adatbázis-technológia, az analitika, és a vállalati mobilmegoldások terén képzik ki, valamint kapnak tanúsítványt. Az 1000 fő oktatásának díját, 1,5 millió dollárt a vállalat állja, így az a résztvevők számára ingyenes. A képzés, és certifikáció megszerzése után a vállalat összeköti a hallgatókat partnereivel, ügyfeleivel, az SAP ökoszisztémájával, hogy az új szakterületükön gyorsan el tudjanak helyezkedni. Emellett egy technológiai területre specializálódott munkaközvetítő is segíti majd a munkába állást.

Az SAP úgy számítja, tízezrekben lesz mérhető azon szakemberek száma, melyekre a vállalat ügyfeleinek, és partnereinek szüksége lesz 2015-ig. Diane Fanelli, a szoftvercég rangidős alelnöke elmondta, hogy ez a szektor gyorsabban nő, mint ahogy a meglévő oktatási programok azzal képesek lépést tartani. Mint fogalmazott, a képzés által lefedett megoldások éves szinten háromszámjegyű növekedést produkálnak. A vállalat óriási potenciált lát a piacon, ezért a „Veterans to Work” kezdeményezést tervezik kibővíteni, négy éves időtávban 20 000 veterán kiképzése a cél.

Az első kurzus már elindult Texasban és folytatódik Kaliforniában, Észak-Karolinában, Pennsylvaniában, Virginiában. Ezen államokban a legnagyobbak között van a veterán katonák aránya. Végül a program kiterjed az összes államra, köszönhetően az online elérésnek. E csoport munkaerőpiaci integrációja jelentős kérdés az Államokban, hiszen pl. a 2001. szeptembere utáni veterán katonanők 19,9%-a munkanélküli, míg ez az arány az aktív népesség körében 7,8%.

A vállalat kormányzati kapcsolatokért felelős alelnöke, Robert Cresanti hozzátette, e kezdeményezés nagyobb célja, hogy olyan kritikus tömegű IT szakember képzéséhez járuljon hozzá, mely csökkenti az információtechnológiai munkák kiszervezési igényét a jövőben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!