MTI

Eljárás egy antiszemita twitter-bejegyzés miatt

Előzetes eljárást indított szerdán a párizsi ügyészség egy antiszemita Tweet-bejegyzés ügyében.

A nyomozás az ellen az internetes felhasználó ellen indult, aki unbonjuif (egyjózsidó) álnévvel azt írta a mikroblogon, hogy a jó zsidó a halott zsidó. Az antiszemitizmus elleni nemzeti iroda (BNVCA) október 23-án tett feljelentést vallási, faji, nemzeti, etnikai hovatartozás vagy származás miatt egy csoport vagy egy személy ellen diszkriminációra, erőszakra vagy gyűlöletre való nyílt uszítás miatt. Ez a bűncselekmény egy év szabadságvesztéssel büntethető. A feljelentés több, a Twitter-mikroblogon októberben közzétett antiszemita üzenetre vonatkozott, de az ügyészség végül csak egyetlen bejegyzés ügyében indított eljárást.

Christiane Taubira igazságügy-miniszter egy október 17-ei közleményben arra emlékeztetett, hogy "minden rasszista és antiszemita konnotációjú üzenetet büntet a törvény". A Franciaországi zsidó diákok uniója közben azt kérte az igazságszolgáltatástól, hogy kötelezze a Twitter üzemeltetőit azoknak az adatoknak a közlésére, amelyek alapján azonosítható, hogy ki írta az antiszemita üzeneteket. Ez ügyben január 8-ára rendelt el gyorsított eljárásban tárgyalást a bíróság.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SpecterMATWRZ #4
    Anyuciiiiii aszonták,hogy nagy a fülem!
    -Igen? Akkor perelünk!
  • SpecterMATWRZ #3
    Nem értem én az ilyen dolgokat.
    HA sérti akkor minek olvassa a twitterét?
    Ne olvassa ha sérti vagy ne törődjön vele o_O

  • uniu77 #2
    Az ilyen eszetlen, fentebb látható eljárások miatt van értelme az olyan kérdéseknek, hogy most akkor hány zsidó a vezetői pozícióban ? Láthatóan jóval többen mint kellene.
  • KRTuning #1
    Na a párizsiak. Naponta történik rasszista indíttatású fekete bevándorlók által elkövetett bántalmazás fehér lakosok ellen, sehol se lehet hallani. De ha egy fehér ember csak leszól egy feketét... 3 hét címlap, vagy most épp zsidók elleni támadás. Kettős mérce, ó je. Mondjuk ezért nem kell franciaországig menni... Apropó hogy is volt ez a hova tartozunk a nagyházban? De persze senki se mondja ki csak magukra tűzik.