SG.hu

Napi EKG-adatok a vállalatirányítási rendszerben

A régió legjobb SAP Business One bevezetéséért járó díjat kapta a Hungimpex Kft., melyben vérnyomásmérőkkel kötötték össze a vállalatirányítási rendszert.

A közép-kelet-európai régió egyik legjobb projektjévé választották a Hungimpex Kft.-nél lezajlott vállalatirányítási rendszer implementálást - jelentette be az SAP Hungary Kft. A projekt érdekessége, hogy az új vállalatirányítási rendszer biztosítja egy innováció hátterét. Ezzel megoldódik, hogy pl. a naponta elvégzendő EKG-mérés miatt a betegnek nem kell elutazni az orvoshoz, és az orvos is időt takaríthat meg azzal, hogy csak az indokolt pácienseket hívja be.

A hétköznapi vérnyomás-, vércukorszint, és más egészségügyi állapotmérőkhöz csatlakoztatható egységek által, távolról beküldött adatok valós időben jelennek meg egy zárt felületen- a vállalatirányítási rendszer kiterjesztésén- ahol az orvosok elérik ezeket, és így dönthetnek az esetleges további lépésekről. A megoldás riasztási rendszerrel is fel van szerelve, azaz ha valamely érték jelentősen változik, vagy ha a beteg nem vette be a gyógyszerét, értesíti a hozzátartozókat is. A gyorsaság mellett ez jelentős hatékonyságnövelést, és biztonságot ad az idült betegek ellátásában.

A japán Omron egészségügyi termékek hazai disztribútora emellett azért döntött egy új rendszer mellett, hogy jobban támogassa az éves 10-12%-ös növekedési stratégiáját, a 3500 forgalmazóval való gördülékenyebb együttműködést, és az erőforrások jobb kihasználását. A szoftver segítségével jobban átláthatóvá váltak az üzleti folyamatok, melyeket a cég vezetője mobileszközén is nyomon tud követni, beavatkozni. További terv, hogy a kereskedelmi képviselők értékesítési munkájába vonják be a mobilos elérés előnyeit. A budapesti székhelyű, 25 fős vállalkozásnál 5 hónap alatt történt meg a bevezetés, mely az SAP partner Contact Plus Kft. segítségével zajlott le.

Az SAP idei évben negyedszerre rendezte meg a legjobb implementációkat elismerő Quality Awards versenyét. Összesen kilenc elismerést osztottak ki, köztük volt pl. az élelmiszeripari Kraft Foods CEE& MEA, a cseh Skoda gyár, egy szerb közigazgatási projekt, és a kisvállalati szektorból a hazai Hungimpex Kft. is. Jiri Synacek, az SAP területi minőségbiztosítási vezetője kiemelte, hogy a sikeres bevezetések kulcsa nemcsak az üzleti, és az informatikai szakértők tudásán múlik, hanem hogy alkalmazzák a projektmenedzsment legjobb gyakorlatait is. Tavaly szintén a díjazottak között volt egy magyar cég, akkor a műholdas gépjárműkövetéssel foglalkozó iData Kft. zsebelte be a Quality Awards ezüstdíját, melyet hagyományosan Prágában adnak át.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!