Berta Sándor

Új Chromebook az Acertől

A tajvani gyártó és a Google képviselői közösen mutatták be az Acer C7 típusú Chromebookot, amely 200 dolláros ára mellett főként Celeron processzora miatt lehet érdekes.

Az Acer az Intel CPU-jára épül, de nem az Atom-sorozat egyik tagjára, hanem a Celeron 847 típusú x86-os kétmagos processzorra, amelynek maximális órajele 1,1 GHz. Ehhez társul a 2 gigabájt DDR3-as memória, egy 320 gigabájtos merevlemez, három USB 2.0-s port, HDMI-kimenet, SD memóriakártya-bővítőhely és IEEE 802.11b/g/n kompatibilis WLAN-modul. A 11,6 hüvelykes kijelző felbontása 1366 x 768 képpont, míg a beépített webkamera 1,3 megapixeles. A teljes értékű billentyűzettel ellátott C7 súlya 1,38 kg, míg a maximális üzemidő csak 3,5 óra, a bootidő viszont nagyon rövid, alig 18 másodperc.


Sundar Pichai, a Google Chrome- és alkalmazás-fejlesztésekért felelős alelnöke blogbejegyzése szerint minden C7-vásárlónak ajándékot is adnak. Két éven át ingyen használhatnak 100 gigabájt felhőtárhelyet, így a dokumentumok és más fájlok kényelmesen eltárolhatók az interneten. Emellett minden vevő kap 12 utalványt, amelynek a segítségével a Gogo In-Air-Internet szolgáltatást vehetik igénybe, amivel a következő két esztendőben az Amerikai Egyesült Államok belföldi légijáratain ingyen szörfölhetnek a világhálón, ha az adott repülőgépen van Gogo szolgáltatás.

A Chrome OS operációs rendszert használó termék bevezető ára 199 dollár és először az Amerikai Egyesült Államokban lesz kapható, méghozzá a Google Play Store és a Best Buy áruházlánc kínálatában. Nagy-Britanniában pedig a Google Play Store, az Amazon UK, a PC World és a Currys kínálatában lesz elérhető az új készülék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanyicks #3
    és minek? a vindóz játékra való. ezen játszol? másrészt ilyen gépen aztán kiválóan menne az erőforrászabáló vindóz :D
  • chuky123 #2
    Format c és már mehetne is a win7 rá ára tényleg kedvező
  • Skynet85 #1
    44 rugóért jó vétel lenne, de mire eljut ide...