Gyurkity Péter

Samsung Galaxy Premier, csúcskategóriás ZTE

A dél-koreai gyártó az előzetes híreknek megfelelően piacra dobta a Galaxy család legújabb tagját, míg kínai riválisa a csúcskategóriás készülékek szegmensében nyerne új lendületet, elsőként egy méretes példánnyal.

A napokban mi is beszámoltunk arról, hogy a Samsung egy további készülék bemutatását tervezi, amely a felső-középkategóriában debütálna. Ez most be is következett, Ukrajnában legalábbis megjelent a Galaxy Premier, amely nagyjából az előzetes értesüléseknek megfelelő jellemzőkkel mutatkozott be.


A vállalat igyekszik minden méretkategóriát lefedni

A Premier eszerint egy 4,65 hüvelykes HD Super AMOLED kijelzőt kapott, amely 720p felbontást támogat. A processzor feladatait egy 1,5 GHz-es ikermagos TI OMAP 4470 chip látja el, 1 GB RAM, egy hátoldali 8 megapixeles és egy elülső 1,9 megapixeles kamera társaságában. A listán megtalálható továbbá a Bluetooth 4.0, az NFC, valamint számos egyéb technológia, míg a szoftveres oldalon az Android 4.1 dolgozik. Az ukrán induló ár nagyjából 680 dollárnak felel meg, az ottani megjelenést remélhetően hamarosan további európai debütálások követik majd.


Samsung Galaxy Premier

A ZTE a maga részéről szeretné újradefiniálni magát, mégpedig saját csúcskategóriás megoldások piacra dobásával, amelyek nyilván a vastagabb pénztárcával rendelkezők körében fejthetnek majd ki igazán vonzerőt. A Nubia (latinul felhős) névre keresztelt új sorozat első tagja a Z5 lesz, amely méretes, 5 hüvelykes kijelzőt kap, négymagos processzorral, egy 13 megapixeles kamerával, valamint "olaszos" dizájnnal.


A pontos megjelenési dátum, valamint az elsőként meghódítandó régiók listája még nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #3
    Minden diszpléj regina diszpléj!
    Ha elég távolról nézed.
    ;D
  • Ferrer #2
    A ZTE Z5 retina display lesz?
  • TheCunami #1
    A samu már megint az apple-t utánozza
    minimális innováció horror áron