Alex

Komoly amatőröknek készült a Nikon 1 V2

A 14 megapixeles cserélhető objektíves digitális fényképezőgép frissítésébe vaku és módválasztó tárcsa is került, ára azonban változatlan maradt.

A Nikon 1 technológia második felvonása masszívabb markolatot kapott és felbontása 14,2 megapixelre nőtt, fényérzékenysége ISO 60 és 6400 között állítható. Új EXPEED 3A processzort raktak bele, mely már 15 képkocka/másodperc sebességű sorozatfelvételre képes folyamatos automatikus élességállítással, illetve 60 kép/mp fix AF beállítással. 1 440 000 képpontos elektronikus keresője (EVF) az optikai tengelyen található, a záregység működését 100 000 ciklusig garantálják.

A fényképezőgép tetején lévő módválasztó tárcsával közvetlenül elérhető a PSAM-expozícióvezérlés, és egy funkciógomb megnyomásával hozzáférhetünk az olyan kulcsbeállításokhoz, mint az ISO vagy a fehéregyensúly. Kezdők bizonyára örülnek a sokféle automatikus funkciónak, mint az Intelligens fényképválasztó, mely a zárgomb teljes lenyomása előtt és után gyorsan rögzít 20 teljes felbontású képet. A Lassú nézet 40 teljes felbontású, folyamatos felvételt rögzít, és párhuzamosan meg is jeleníti azokat lassított felvételként az LCD-képernyőn, így pontosan kiválasztható a legjobb pillanat. A mozgó pillanatképek rögzítése egyetlen fájlban történik, amelyet így könnyű megosztani.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Full HD-videót 60 vagy 30 kép/mp sebességgel, 60i, 60p és 30p beállítással rögzíthetünk, eközben a záridő és a rekesz vezérelhető marad, továbbá közben ugyanúgy készíthetünk fényképeket is. Kisebb képmérettel extrém lassított felvétel is készíthető: 320x120-as méretnél 1200 kép/mp is lehet. A videó elkészítése után háttérzenét választhatunk hozzá, és az egészet együtt, .mov formátumban exportálhatjuk.

A japán gyártó új kiegészítőket is bemutatott, az SB-N7 dönthető vakut (kulcsszáma 18/59), és három új objektívet. A jelenleg fejlesztés alatt álló termékek közé tartozik egy ultra nagy látószögű zoomobjektív, egy kompakt, 10x-es nagyítású zoomobjektív és egy gyors portréobjektív. A november végétől kapható termék ára az Egyesült Államokban 900 dollár egy 10-30mm-es objektívvel együtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cefet #1
    Jó kis gép, de az árát is kicsit "komoly"-nak találom...