Gyurkity Péter

HTC J Butterfly, Asus PadFone 2

A HTC egy, saját új zászlóshajóját is lepipáló készüléket dob piacra Japánban, míg az Asus végre hivatalosan is bemutatta a PadFone 2 hibridet, amely hazánkban még az év vége előtt elérhetővé válik.

A HTC a japán fővárosban mutatta be a kizárólag a szigetországban megjelenő J Butterfly elnevezésű okostelefont, amely a korábban elrajtoltatott HTC J közvetlen utódaként érkezik. A kellemes hardveres jellemzőkhöz Android 4.1, nagy kijelző, valamint kiemelkedő felbontás társul.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A J Butterfly méretes példány, hiszen 5 hüvelykes kijelzőt kínál az érdeklődőknek, 1080p felbontás, valamint 440 pixel-per-inch mellett. A vízálló burkolat alatt egy négymagos Snapdragon S4 Pro processzort találunk, amely 1,5 GHz-en fut, ezt pedig 2 GB RAM és egy 8 megapixeles hátoldali kamera egészíti ki. A teljes listán 9,1 mm-es vastagság, microSDHC, 802.11a/b/g/n WiFi, Bluetooth 4.0 (LE), NFC, LTE, illetve CDMA/GSM/UMTS/GPRS támogatás található, a globális eléréssel tehát nem lesz gond. Kérdés, hogy a cég miért dob piacra egy ilyen óriást nem sokkal a One X+ bemutatását követően.


Az Asus az utóbbi hetekben a PadFone 2 debütálására készült, bár ennek főbb jellemzőit már korábban megismerhettük. Most végre sort kerítettek a hivatalos bemutatóra is, itt pedig elmondták, hogy a 4,7 hüvelykes kijelzővel ellátott telefon a PadFone 2 Station-re bedokkolva egy 10,1 hüvelykes táblává alakul át, ez pedig nem jelent fennakadást az általános használat vagy az éppen aktív appok számára sem. A telefon 9 mm vastag, súlya 135 gramm (a két megoldás együtt 649 grammot nyom), a 2140 mAh-ás akkumulátor révén pedig 16 óra beszélgetést ígérnek 3G alatt - a Station egy 5000 mAh-ás akkumulátort biztosít a tartós használathoz.


A PadFone 2 a közlemény szerint még decemberben megjelenik több európai országban, a felsorolásban pedig hazánkat is megemlítik. A teljes csomag 800, illetve 900 eurót kóstál majd, 32 és 64 GB-os belső tárolóval.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csimmasz #6
    Ezt sosem értettem mi az üzlet abban ha egy telót csak X-Y országban lehet kapni?
    Még azt megérteném ha egy helyre koncentrálnák de elérhető, vagyis rendelhető lenne mindenhol.
  • NEXUS6 #5
    Ja, nem arról van most szó?
    Az a missz pillangókisasszony.:D
  • HuAn82 #4
    A csaj se rossz.:-)
  • szomferi #3
    ...a 2140 mAh-ás akkumulátor...

    az "á" betű nem kell oda, nem tudom mit keres ott

    a Butterfly valami kibebaszott jól néz ki, irigylem a japánokat :D
  • NEXUS6 #2
    Nekem is teccik. De azért majd meglesem, hogy milyen a képernyője. Ugyan is a 720-as felbontású kijelzőkön levő legkisebb méretű szöveget sem igen lehet már olvasni, de legalább is nem igazán szórakoztató.

    Másrészt remélem a hw-en is tuningoltak, de akkor már az akksit is xopja, szal nem biztos, hogy egyértelműen nagyobb használati értéket jelent egy ilyen kijelző.
  • moviestar #1
    Nekem kell ez a Padfone! De remelem, hogy legalabb egy billentyuzetet ra lehet kotni, mint az elodjere...