SG.hu

Magyar honlap indul a hit éve eseményeivel

A hit éve kezdetén, október 11-én indult el www.hiteve.katolikus.hu honlap, amely az év magyar eseményeit kíséri majd majd figyelemmel.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága által útjára indított honlap beszámol az új evangelizáció szellemében rendezett tematikus év legjelentősebb hazai eseményeiről, és tájékoztat a világegyházi történésekről is. XVI. Benedek pápa a II. Vatikáni Zsinat megnyitásának 50. évfordulója alkalmából, 2012. október 11-i kezdettel hirdette meg a hit évét. Az év – a Szentatya szándékának megfelelően – 2013. november 24-én, Krisztus király ünnepén fejeződik be.

Az esztendő minden katolikus hívő számára különleges alkalom arra, hogy megvallja hitét a feltámadott Krisztusban, hogy az Egyház által őrzött örök hitet még jobban megismerje és a következő nemzedékeknek továbbadja – mutat rá a Szentatya az évet meghirdető Porta fidei (A hit kapuja) apostoli levélben. Hazánkban az egyházmegyék saját szervezésű programokkal kapcsolódnak a hit évéhez. A Magyar Kurír hit éve vonatkozású hírei mellett az új honlapon a tematikus évéhez kapcsolódó szentszéki és egyéb dokumentumok is megtalálhatók lesznek. A honlap készítői örömmel várják a jelentősebb helyi események híreit is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!