MTI

Imádságos mobilalkalmazás ortodoxoknak

Ingyen letölthető imádságos mobilalkalmazás segíti ezentúl a román ortodox hívőket, hogy mindig kéznél legyen egy alkalomhoz illő ima és felgyorsult életvitelük közepette se feledkezzenek meg a napi fohászról.

Az iPhone-ra és iPadre letölthető applikációt csütörtökön mutatták be Curtea de Arges 16. században épült kolostorában, Calinic érsek és több szerzetes jelenlétében. Az eredetileg idegenforgalmi segédeszköznek szánt mobilalkalmazást a kifejlesztésére szerződtetett szoftvercég Caliopie atya, az érsekség tanácsosa kérésére bővítette ki praktikusabb funkciókkal.

"Annyi őrültség van az interneten, miért ne lennének imádságok is?" - magyarázta a teológus. Hozzátette: akármilyen ruhát is venne magára, egy pópának nincs mit keresnie a klubban vagy a diszkóban, de a mobiltelefonon keresztül talán könnyebben meg tudják szólítani a fiatalokat. Szerinte az sem lenne szentségtörés, ha az ember akár egy metrómegállóban várakozva letöltene iPhonjára egy imát.

Az applikáció több száz hosszabb-rövidebb imádságot és vallásos mondókát tartalmaz, ezek közül pedig kulcsszavakkal lehet kikeresni pillanatok alatt az alkalomhoz illőt, legyen szó a hét egy bizonyos napjáról, valamely vallásos ünnepről, különböző napszakokról, vagy éppen egy útra kelő családtag biztonságos célba éréséért mondott fohászról. Az alkalmazás a telefon riasztó funkcióit is kezeli, így beállítható, hogy a fontosabb szentek ünnepnapján, vagy egyszerűen csak a nap egy bizonyos órájában figyelmeztesse a telefon tulajdonosát, hogy ne mulasszon el imádkozni és ehhez a megfelelő szöveget is megjeleníti a képernyőn.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!