Napi Online

Samsung per az iPhone 5 miatt

Bevette az iPhone 5-öt is az Apple ellen indított szabadalomsértési pereibe a Samsung.

A koreai cég szerint versenytársa nyolc olyan technológiát használt fel termékében, amelyet az ő mérnökei találtak ki − jelentette a BBC. A vitatott megoldások között van az a szoftver, amellyel az okos telefon összehangolja a fotók, a zeneszámok és a videók kezelését a legkülönbözőbb berendezéseken, illetve az az eljárás, amellyel megtalálja, illetve elküldi a videofájlokat az interneten.

Az iPhone 5-öt egy olyan olyan perbe vették be, amelyet korábbi iPhone-ok és egyes iPad-változatok miatt még áprilisban indított a Samsung és az ügyben csak 2014 márciusában várható a tárgyalás. A koreai vállalat és amerikai versenytársa pereskedésében az Apple legnagyobb sikere az volt, amikor augusztusban egy amerikai bíróság szabadalomsértésre hivatkozva első fokon egymilliárd dollár kártérítésre kötelezte a Samsungot, ám az utóbbi cég is mért számos kisebb csapást az Apple-re.

A végeláthatatlan jogi huzavonát megelégelte az egyik perben eljáró Richard Posner bíró, aki megszüntette az eljárást, és mindkét céget megrótta azért, mert szükségtelenül veszik igénybe a bíróság erőforrásait. Posner internetes blogjában fejtette ki kifogásait. Ezek szerint a modern szoftverek régebbi programok viszonylag kicsi módosításai, ezért előállításuk olcsó és gyorsan túllép rajtuk a fejlődés. Ennek alapján szabadalmi védettségük eltúlzott. A bíró a gyógyszereket állítja velük szembe, amelyek kifejlesztése éveket és dollármilliókat vesz igénybe, és amelyek évtizedekig a piacon maradnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!