Berta Sándor

Erősítené európai jelenlétét a Twitter

A mikroblog a közeljövőben még több munkatársat foglalkoztatna a kontinensen és keresi az európai részlegvezetőjét is. A cég elsősorban Németországra koncentrál, de a többi európai államban is erősítené a pozícióit.

Katie Stanton, a Twitter nemzetközi stratégiáért felelős vezetője kiemelte: Németországban tavasz óta a kétszeresére nőtt a napi bejelentkezések száma, míg a Twittert használók száma több mint 50 százalékkal emelkedett. Konkrét számokat ugyanakkor a menedzser nem volt hajlandó elárulni. A felhasználók körülbelül 60 százaléka írja és olvassa is a tweeteket, míg 40 százalékuk csak olvassa a beérkezett üzeneteket.

A Twitter tavasszal nyitotta meg a berlini irodáját, jelenleg hárman dolgoznak ott. "További alkalmazottakat fogunk felvenni azért, hogy felgyorsítsuk a növekedést. Jövőre választások lesznek Németországban. Ezek gyakran olyan események, amelyek meghozzák az áttörést a szolgáltatás számára" - fejtette ki Stanton. A reklámok értékesítése jövőre kezdődhet el.


Egy év alatt majdnem duplázódott a felhasználók tábora

"Európai menedzsmentet építünk fel, nem akarunk mindig mindent az amerikai központból irányítani. Mindez azt jelenti, hogy lesz egy európai vezető is" - nyilatkozta a társaság nemzetközi stratégiáért felelős vezetője. A Twitter további irodákat nyit majd meg. Az amerikai és a berlini iroda mellett jelenleg kirendeltség található még Tokióban, Dublinban és Londonban is.

Stanton végül kitért a Smart-TV-kre is; gondolnak arra, hogy a Twittert közvetlenül összekössék a kijelzőkkel, ami fantasztikus lehetőségeket nyitna meg a szolgáltatás előtt. Ezt az innovációt szintén Európa segítheti elő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!