MTI

Háromszáz méterről érzékelik az ittas sofőrt

Háromszáz méterről érzékeli az ittas sofőrt egy új orosz fejlesztésű műszer, amelyet az ukrán közlekedésrendészet készül tesztelni - jelentette be a testület parancsnoka hétfőn.

Volodimir Reznyikov közölte, hogy orosz kollégáiknál már használatban van egy Buton elnevezésű speciális műszer, amely több száz méter távolságból képes jelezni, ha egy közeledő autóban ittas személy tartózkodik, aki lehet utas, de adott esetben a gépkocsi vezetője is. Bejelentette, hogy két héten belül tájékoztatja a műszer oroszországi tapasztalatairól az ukrán belügyminisztert, és reményei szerint hamarosan Ukrajnában is elkezdik tesztelni a berendezést. Ha eredményes lesz a tesztelés Ukrajnában, és amint a szükséges minőségi tanúsítványok is meglesznek, ellátják az ukrán közlekedési rendőröket az említett készülékkel - tette hozzá Volodimir Reznyikov a Korreszpondent ukrán hírportál szerint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Mister #3
  Ez akkora ordas kamu...
 • Hirvaer #2
  300 méterig érzékelő szonda.. Oroszországban.. :D
  Szerencsétlen rendőr kiáll vele a forgalom mellé, valami hasonlót fog látni:

  http://www.top10films.co.uk/img/aliens_classicscenes4.jpg
 • llax #1
  Ott akarják bevetni a drága eszközöket, ahol jelenleg egy igazoltatásnál még a szondát is kifizettetik, meg kötelező a saját hullazsák az autóban...