Berta Sándor

Örül a Windows 8 által okozott felfordulásnak az AMD

A gyártó üdvözli a Microsoft új operációs rendszerének októberi bemutatását, mert azt reméli, hogy a Windows 8 megjelenése után kialakuló káosz és bizonytalanság jó helyzetet teremthet a számára.

Az AMD arra számít, hogy az érintőképernyőkre való összpontosítás, az új eszközök bevezetése és az ARM-architektúra támogatása miatt a Windwos 8 megjelenése sokkal erősebben megváltoztathatja az IT-piacot, mint a korábbi Windows-verziók felbukkanása. Leslie Sobon, a cég asztali termékekért felelős alelnöke szerint az új helyzet különösen jól jöhet nekik, mivel "káosz és kiszámíthatatlanság" lesz úrrá a piacon.

Sobon szerint a verseny sokkal jobban hasonlít egy maratonra, mint egy sprintre és az AMD felkészült a megmérettetésre. A felhasználóknak gyakorlatilag mindegy, hogy ki fejleszti és építi meg számítógépeik alkatrészeit. Sokkal fontosabbak az egyéb tulajdonságok, például az, hogy a készülék mennyire felhasználóbarát.


AMD processzoros táblagép

Az AMD-nek jól jön, hogy mind a Microsoft, mind az Apple felfigyelt arra: az operációs rendszer működése hardveresen gyorsítható. Ez azért is a malmukra hajthatja a vizet, mert az ő megoldásaik jelenleg erősebb grafikus teljesítményre képesek, mint az Intel hasonló egységei. A vállalat mind az Accelerated Processor Unit (APU) termékeinél, mind a külön videokártyával ellátott rendszereknél hosszú ideje azt a stratégiát követi, hogy a számításigényes feladatok elvégzését az integrált grafikus chipre, illetve a videokártyára bízza.

Az AMD álláspontja az, hogy a Windows 8 megjelenése mellett más tényezők is lesznek, amelyek alaposan felforgathatják a PC-piacot és módosíthatják a PC meghatározását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gforce9 #7
    Ja az amd-t is eltemették már párszor, valahogy mégsem tűnik el. Maradok is az amd cuccoknál, alsó és középkategóriában ár/értékben jobb, csúcsgép meg ritkán kell.
  • sanyicks #6
    mióta is mondod ezt? vagy 4 éve? :D
  • DjDano #5
    Ha az AMD a felfordulásban bízik akkor ott már nem kicsi baj van...
  • Landro #4
    Nem kéne ennyire hangoztatnia, hogy ennyire nem látja át a piaci történéseket.
  • caius marius #3
    Na jó, de hol van itt a felfordulás?
  • Cat #2
    Na de hordozható eszközöknél épp ezért az ARM tarol, nem az AMD.
  • sanyicks #1
    hát igen, pc-be pentium kell mert az "A processzor", ha nincs akkor jó az intel is mert az is rá volt írva a pentiumra így biztos hasonló :D
    Viszont a tábláknál azt sem tudja a user hogy processzor is van benne, nem hogy valami márkanév szerűséget.