MTI

Katolikus közösségi portál indult Aleteia néven

Elindult az első katolikus közösségi portál Rómából, az új internetes oldalon találkozhatnak egymással a világ katolikus intézményei, a katolikus média és a hívők is.

Az Aleteia.org címet kapta az ógörög nevével is igazságot hirdető portál. "Ez az első katolikus internetes hálózat mindazok számára, akik a világhálón is az igazságot keresik" - hangzott el az Aleteia római bemutatásán. 465 millió katolikus internetezik rendszeresen. Az általuk olvasott oldalak mostantól egy helyen lesznek megtalálhatók. Az Aleteiához több mint ezer katolikus intézmény, rádió-televízió, katolikus mozgalom és más katolikus weboldal csatlakozott. Az internetes portál azonban nem csak a konzultációt segíti. Az Aleteia nyitóoldalán kiemelt helyet kapnak a látogatók kérdései. Akármilyen vallással kapcsolatos kérdést fel lehet tenni és "igaz" válasz érkezik rá. A kommentálás is szívesen látott hívők és nem hívők részéről egyaránt.

Az Aleteia.org kiváló lehetőséget ad a párbeszédre - hangoztatta a portál szerdai bemutatóján Sean O'Malley bostoni bíboros, akinek egyházmegyéjében a portál elsőként indult el kísérleti jelleggel. Az egyelőre négy nyelvű - olasz, angol, francia, spanyol -, de hamarosan portugálul és arabul is olvasható portál megszületését a római székhelyű Evangelizáció a Médiáért Alapítvány tette lehetővé a vatikáni Tömegkommunikáció Pápai Tanácsa és az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa támogatásával.

Az Aleteia.org megvalósításában teológusok, újságírók, piacszakértők is részt vettek. A portál vezetője a spanyol Jesus Colina lett, a Zenit.org katolikus hírügynökség alapítója és korábbi elnöke. Munkáját Andrea Salvati, a Google Italia marketingfelelőse segíti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!