Napi Online

Az első rekordot már megdöntötte az iPhone 5

A piacra dobás utáni első 24 órában több mint 2 millió rendelés érkezett az iPhone 5-re. Sokan csak októberben juthatnak hozzá az okostelefonhoz - jelentette be az Apple.

A megrendelések zömét le tudják szállítani a tervekben jelzett határidőre, azaz szeptember 21-re, de sokan csak októberben juthatnak hozzá a készülékhez. A csúcsot eddig az iPhone 4S tartotta: az utolsó olyan készülékre, amelyet a vállalat még Steve Jobs halála előtt mutatott be, egymilliónál több rendelés érkezett az első 24 órában (a sima iPhone 4 hatszázezres első napi eladással ért el rekordot). Az AT&T soha annyi iPhone-t nem adott el egy első hétvégén, mint most − idézte az USA második legnagyobb mobilszolgáltatójának közlését a Reuters. Konkrét számot nem árultak el, csak azt, hogy a vágyott készülékek pénteken már ott lesznek az üzletekben. Hasonló forgalomról számolt be a Verizon Communications Inc és Sprint Nextel Corp. is.


Az Apple szeptember 14-én éjfélkor kezdett rendeléseket felvenni az iPhone 5-re (nyugati parti idő szerint) és az első készülékek leszállítását szeptember 21-ére ígérte a cég az USA-ban, illetve a legfontosabb európai piacokon, mint például Franciaországban, Nagy-Britanniában és Németországban. Egy hétre rá 22 további országba jut majd el az új státusszimbólum. Elemzői becslések szerint szeptemberben összesen több mint 30 millió iPhone találhat gazdára szerte a világon (beleértve a régebbi modelleket is). Az Apple árbevételének több mint a fele származik az okostelefonokból.

A T-Mobile szeptember 28-án, pénteken kezdi meg elsőként az iPhone 5 készülék magyarországi forgalmazását. A társaság közleménye a készülék árát nem tartalmazza, csupán azt, hogy további információkat majd a honlapján és a Facebook-oldalán közöl. Az iPhone-ok eddigi generációiból több mint 243 millió darab kelt el világszerte 2007 óta. A készülékeket eddig rendre a T-Mobile forgalmazta elsőként a magyar piacon. Az iPhone 5-öt gyorsabb és keskenyebb elődjénél, illetve nagyobb a kijelzője, valamint képes 4G-vel csatlakozni az internethez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • G_ArchAngel #48
 • Papichulo #47
  "nem a video beszúrással szenvedtem"

  Nekem azon 4 post alatt nagyon ugy tunt pedig :)
 • Papichulo #46
  "de újabb készletet csak akkor rendelnek ha el tudják adni nem?"

  Kicsoda? Az Apple? Mar csak oktober kozepen tud szallitani akkora az erdeklodes... szoval igen, folyamatosan a szallitas.

  Csak, hogy kontextusba helyezzem a mennyisegeket:
  "The analysts also expect December to see 47 million iPhone units sold, and they aren't completely writing off the possibility of higher numbers spurred by international sales. " - http://news.cnet.com/8301-13579_3-57511822-37/some-analysts-increase-iphone-5-sales-predictions/
 • TheCunami #45
  nem a video beszúrással szenvedtem
 • Papichulo #44
  Osszejott vegre??? :)

  Amugy regi, egy masik cikk alatt mar megvolt... ezert kar volt ennyit kinlodnod. Vagy csak a post-count-ot akartad novelni? :)
 • TheCunami #43
  de újabb készletet csak akkor rendelnek ha el tudják adni nem?
 • TheCunami #42
 • Papichulo #41
  "A piacra dobás utáni első 24 órában több mint 2 millió rendelés érkezett az iPhone 5-re. "

  De, ez azt jelenti. Ezeket mar ki is fizettek ;)
 • TheCunami #40
  http://www.youtube.com/watch?v=GXr1kmuqGcU&feature=youtube_gdata_player
 • TheCunami #39
  bocsi ez a video
  www.youtube.com/watch?v=GXr1kmuqGcU&feature=g-user-u