MTI

A Jobbik szigorúbban büntetné a kábellopást

A Jobbik törvénymódosítást kezdeményezett a közérdekű üzemek és berendezések eltulajdonításának, így például a kábellopásnak a szigorúbb büntethetősége érdekében - jelentette be kedden Staudt Gábor, az egyik beterjesztő országgyűlési képviselő.

A jobbikos politikus ismertette: a büntető törvénykönyv (Btk.) módosításával az a céljuk, hogy minősített eset legyen a kábellopás és az eljárás során a rendőrség és a bíróságok kiemelten kezeljék ezeket az ügyeket. Staudt Gábor hozzátette: a vasúti és a HÉV-vonalakon manapság szinte mindennaposak a kábellopások, amelyek jelentősen megnehezítik több ezer ember munkába járását és ezzel a nemzetgazdaságnak is kárt okoznak.

A Jobbik reméli, hogy a kormánypárti többség tárgysorozatba veszi és napirendre tűzi a módosítási javaslatot, vagy "alternatív megoldást ad a problémára". A Jobbik javasolt módosítása egyébként súlyosabb büntetési tétellel sújtaná a kábellopást, amely így az értékhatártól és az elkövetési módtól függően szabálysértés helyett bűncselekménynek is minősülhetne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #8
    Ha a Jobbikon mulna... akkor gyokeres valtozas lenne szinte minden teruleten. Amit hirdetnek uton-utfelen is. Hogy neked pl. az Uniobol valo kilepes az semmi?! :) Az vicces.
    - A Jobbik az egyeten part, amelyik nem valtoztatott a kijelentesein. Kovetkezetesen a nemzet erdekeit kepviseli. Ja, hogy te nem olvastad a programjukat, csak az ATV-n hallottal rola? Akkor persze, hogy ilyen hulyesegeket irsz. -
    Az viszont nem vicces, hogy a Jobbiknak nincs eselye kormanyt alapitani. Mert ha lenne is eselye, kulfoldrol elnyomnak, mint a szart, a "demokracia neveben".
    Az Uniobol nem lehet onkent kilepni. Talan majd miutan Skocia kilep Nagy-Birtanniabol igy az angolok is ujratargyalhatjak az unios tagsagot, ami lavinat indithat el, persze van ellenerdeku lobbi eleg durvan.
  • gforce9 #7
    A javaslat tüneti kezelés. Felébredni mikor fognak végre ezek a politikusok?
  • sanyicks #6
    nem nyerik meg... jön újra a fityisz. Kis eséllyel a maszop, de a köv ciklus után biztos jön vissza a maszop. így megy ez 20 éve és fog is.
  • Hirvaer #5
    Semmihez.. szó szerint.
    Valószínűleg a nicknevedben több komolyság van, mint az ő majdani törekvéseikben lennének.
  • Komolytalan #4
    Lesz is szavazójuk a következő választáson. Csak az a kérdés, hogy ha azt véletlenül megnyerik, akkor majd mihez fognak kezdeni?
  • Ayma #3
    Reméljük sikerül, bár akkor meg a nem "közérdekű üzemek és berendezések"-re állnak át, és mivel olyan szolgáltatónál vagyok "melós" ahol még bőven van réz is.:D
  • Dluinet #2
    Remélem sikerül a törvénymódosítás.
  • Tetsuo #1
    Nagyon helyes!