SG.hu

Hét éves a magyar SAP fejlesztőközpont

Hétéves születésnapját tartja az SAP hazai fejlesztőközpontja, az SAP Labs Hungary. 2005 nyarán 70 fejlesztővel kezdte meg működését a világpiacra alkalmazásokat készítő központ, mely mára 250 magasan képzett szakember számára nyújt munkát.

A magyar egységet eredetileg logisztikai megoldások készítésére hívta életre a nemzetközi szoftvergyártó, ám idővel e fókusz megtartása mellett Európa legjelentősebb, mobileszközökre fejlesztő csapatát is Budapesten hozta létre, építve a hazai felsőoktatás erősségeire. Míg kezdetben részalkalmazások készítését utalta ide az SAP, mára teljes komponensek, termékek felelőssége is Magyarországra került.

Az egyetemekkel való sikeres kooperációt jelöli a siker egyik kulcsának a fejlesztőközpontot a megalakulása óta vezető Dudits Ádám. „Évek óta kooperálunk egyetemekkel, ennek keretében például ingyenes tanfolyamokat tartunk, valamint számos intézmény csatlakozott felsőoktatási programunkhoz. Ezek, valamint a gyakornoki programunk, a munkatársaink megbecsülése, képzése, az előrelépési lehetőségek, a szoftvercég jó hírneve is szerepet játszottak, hogy az SAP-t választották az egyik legjobb karrierindító munkahelynek Magyarországon”-mondja az ügyvezető igazgató, utalva arra, hogy a munkavállalók átlagéletkora viszonylag alacsony, 32 év.

Ugyanakkor a szakmai munka nem csak Budapestre korlátozódik, mivel amit itt fejlesztenek, azt a világ számos vállalata használja, ezért előfordul, hogy az ügyfél külföldi telephelyén szükséges további feladatokat ellátni a hazai szakembereknek. A szoftverfejlesztés mellett a központ munkáját színesíti például a Magyarországra, és az orosz piacokra történő terméklokalizáció, a grafikai design tervezés egy része, valamint a fejlesztői terméktámogatás nyújtása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!