SG.hu

Hibrid LED-lézer projektort mutatott be az Acer

Az Acer bemutatta a világ első 1080p hibrid LED-lézer projektorát, melyben higanymentes technológia fokozza a fényerőt, a színeket és a fényforrás élettartamát.

A cég közleménye szerint a hibrid lézer-LED fény technológia 55%-kal jobb színtelítettséget eredményez és így kiemelkedő, energia-hatékony kivetítésre képes. Nem csupán mentes a veszélyes anyagoktól – mint a higany és a halogén gázok – hanem jelentősen meg is növeli a szín fényerőt, a nagynyomású higanylámpákkal összehasonlítva. Ez a technológia továbbá megnyújtja a fényforrás élettartamát 20.000 órára ExtremeECO üzemmódban és nem kevesebb, mint 90%-os áram-megtakarítást eredményez, segítve az életciklusra számított TCO csökkentését, ennélfogva a K750 az egyik leginkább környezetbarát projektorként pozícionálhatja magát - írják.

Az Acer közlése szerint rugalmasabb színbeállításokat és szélesebb színskálát tesz lehetővé, 85%-kal jobb NTSC színtelítettséget elérve, ugyanakkor szenzációs színhűséget kínál a három, egymástól független szín fényforrás jóvoltából. Az akár 1500 lumenes fényerővel és a 100,000:1 kontrasztaránnyal tökéletes és éles tartalmakat vetít ki, míg a 1080p Full HD felbontás lehetővé teszi a HDTV és a Blu-ray filmek élvezetét fantasztikus tisztasággal és részletezettséggel.


A HDMI csatlakozó tömörítetlen digitális jeleket és többcsatornás hangot továbbít. A K750 fel van szerelve kiegészítésként legalább két további csatlakozóval a több PC-hez való kapcsolódás lehetősége miatt, beleértve a D-Sub és a HDMIŸ felületet, melyek rugalmasabb csatlakozást és azonnali váltást tesznek lehetővé. A használhatóság fokozása érdekében a K750 azonnali ki/bekapcsolási képességekkel is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy nincsen szükség lehűlési periódusra a projektor kikapcsolása után. Ez egy nagyon fontos termelékenységi jellemző, főleg az üzleti és oktatási világban. Továbbá az Acer SmartFormat technológia azonnal szinkronizál a széles formátumú kijelzőkkel anélkül, hogy a notebookon bármilyen felbontás beállítást meg kellene változtatni, többféle formátumot támogatva az azonnali kivetítés érdekében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #3
    Nemes gázok:

    hélium (He),
    neon (Ne)
    argon (Ar)
    kripton (Kr)
    xenon (Xe)
    radon (Rn)
    ununoktium (Uuo)
  • Cat #2
    Már miért lenne nemesgáz? Pusztítják az ózonréteget.
  • okosan gyerekek #1
    a halogén, mint nemesgáz mióta veszélyes? ezt magyarázza már el valaki!