MTI

Nyomozás a tüntetőket veszélyeztető portálok ügyében

Közösség elleni izgatás miatt nyomozást indított a rendőrség azzal kapcsolatban, hogy szélsőjobboldali portálok nyilvánosságra hozták a háborús bűntett elkövetésével gyanúsított Csatáry László letartóztatásáért tüntetők személyes adatait.

Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI-nek hétfőn azt mondta: az üggyel kapcsolatban a IX. kerületi kapitányságra érkezett feljelentés, a rendőrség vizsgálja a benne foglaltakat. A nyomozó ügyészek szerdán háborús bűntett elkövetésével gyanúsították meg és vették őrizetbe Csatáry Lászlót a második világháború idején egy kassai gyűjtőtáborban elkövetett cselekményei miatt. Néhány órával később a Budai Központi Kerületi Bíróság Csatáry László házi őrizetbe helyezéséről döntött.

A 97 éves férfit emberek törvénytelen kínzásával megvalósított háborús bűntettel gyanúsítják. A náci bűnösök után nyomozó Simon Wiesenthal Központ szerint Csatáry 1944 tavaszán Kassán rendőrparancsnokként kulcsszerepet játszott 15 700 zsidó Auschwitzba deportálásában. Még az ügyészségi döntés előtt, múlt hétfő délután néhány tucatnyian követelték Csatáry László letartóztatását a férfi feltételezett budai lakása előtt. A résztvevők a ház bejáratát transzparensekkel vették körbe, amelyekre egyebek mellett azt írták: "Soha nem felejtünk", illetve "Utolsó esélyünk az igazságszolgáltatásra", majd bementek a házba, és áthúzott horogkeresztet ábrázoló matricákat ragasztottak a lakás ajtajára és a lépcsőházba.

Egy szélsőjobboldali honlapon 100 ezer forintnyi készpénzjutalmat, "vérdíjat" ajánlottak azoknak, akik a Csatáry László letartóztatását sürgető tüntetés résztvevőiről érdemi információkkal tudnak szolgálni. Hamarosan nyilvánosságra hozták a szervezők többségének és több résztvevőnek a személyes adatait, lakcímét, telefonszámát, internetes elérhetőségét. Pénteken a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) azt közölte, hogy gyülekezési szabadság jogának megsértése és különleges személyes adattal való visszaélés miatt a Legfőbb Ügyészségen feljelentést tettek. Vasárnap a Demokratikus Koalíció rendőrségi fellépést sürgetett a háborús bűnökért 64 éve Csehszlovákiában elítélt Csatáry László budapesti lakása előtt tüntetők biztonságának megóvásáért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • duke #11
    " 97 éves férfit emberek törvénytelen kínzásával megvalósított háborús bűntettel gyanúsítják."

    Hat ebbol majd megtanuljak az emberek, hogy kinozni, csak torvenyesen szabad. Aki torvenytelenul kinoz, az bunhodjon.
  • aaaaa #10
    Ez az ember még ha akarna sem tudna már ártani senkinek. A rá vadászókat csak az értelmetlen bosszúvágy vezérli, hogy találjanak valakit, akire lecsaphatnak, és igazolják "munkájuk" fontosságát. Ha az eltelt hosszú évtizedek alatt egyáltalán nem volt fontos "elkapni" miért lett egyszerre ilyen sürgős ? Miért is kellene lecsukni ? Fennáll a bűnismétlés veszélye ? Nem hinném. 67 év bűntelen élettel a háta mögött bizonyított akkor is, ha igaz lenne az amivel vádolják. Ha egy senkiházi gyilkost 10-20 év börtön után szabadon engednek, tudva hogy nagy valószínűséggel ismét ölni fog, akkor ennyi év után az öreget sem kellene zaklatni senkinek.
    Elég szánalmas, hogy egy lassan 100 éves aggastyánon próbálnak bosszút állni, főleg ennyi idő idő elteltével, amikor már érdemben védekezni sem tud , mivel az összes lehetséges tanú, aki védhetné, már meghalt.
  • Razide #9
    A Simon Wiesenthal Központ bevallottan fordítva nyomoz: amikor találnak egy embert, aki talán összefüggésbe hozható egy háborús bűnnel, annak keresnek egy valódi bűntényt, és úgy csűrik-csavarják, hogy aztán ráhúzzák.
    A zsidrák tüntetők személyi adatának én is örülnék, ha élne egy is a városomban. Meglátogatnánk ketten: én meg a kígyófélém.
  • aaaaa #8
    Érdekes, hogy a beismerő vallomást tett senkiházi cigány gyilkost csak P. László néven emlegetik, és az arcát is kitakarják a legtöbb helyen. Egy ilyen alávaló drogos senkit miért illet meg több személyiségi jog, mint egy állítólagos háborús bűnöst, akiről nem sikerült egyértelműen bizonyítani azt, hogy egyáltalán elkövette-e azokat a bűnöket, amivel vádolják. Az ő személyiségi jogai nem sérülnek, amikor arccal, teljes névvel jelenik meg mindenhol, miközben ezidáig semmit sem tudtak rábizonyítani ? Miért soha el nem évülő bűn egy gyilkosság, ha háborús körülmények között történik, és miért évül el ugyanaz a cselekmény ha békeidőben követik el. Ha békében 20 év után nem büntethető valaki, miért kell felelni 100 év múlva ugyanazért, ha épp háború volt.
    Akik japánt atommal bombázták 1945-ben több mint 300 ezer ember halálát okozva mikor lettek felelősségre vonva ? Ők bizonyítottan valódi háborús bűnösök, akik tudatosan ártatlan civilek százezreit ölték meg.
  • llax #7
    Tett amit tett az illető, abban nem kívánok állást foglalni...

    De!
    Az ő adatait is nyilvánosságra hozta valaki. A sok "tüntető" ugyanúgy visszaélt a birtokukba került adattal, mi több, a tetteikkel még annál súlyosabb dolgokat is elkövettek!
  • Cat #6
    Szvsz itt a személyiségi jogokról van szó, és annak megsértéséről, netes közzétételéről. Elég egyértelmű a helyzet, miszerint nincs joga olyan portálnak kezelni ezeket, amelyik nem kapott felhatalmazást rá.
  • didgeridoo #5
    Eeeeeeeeeeeeee- NEM NYERT! :-D
  • mrzed001 #4
    Skacok, nem is tudom mit tudnék még hozzáfűzni az általatok leírtakhoz.
    Egyetértek.
    Nagyon rühellem, hogy egy többszörösen el(nem)ítélt háborús bűnös, népirtó, rasszista, apartheid rendszerű állam népe dirigál itt (meg a nagyvilágban).
    Az egész mocskos liberalizmus másról sem szól, csak arról, hogy bocsássuk meg a bűneiket, és mindenki bűnös aki akár csak ferde szemmel néz rájuk (vagy be mer szólni neadjisten nekik)
    Amúgy nem értem ezt a nagyarcot (kettős mércét).
    Idegen civil bácsi lakása előtt tüntetni, teleragasztani náci izékkel ajtaját, becsületsértés meg egyebek azt nekik szabad ... de persze csak név nélkül, mert ha kiderül ők kik az már úristen milyen csúnya-csúnya dolog meg személyes jogaik ...
    Mekkora rasszista magyargyűlölet már ez ?
  • god25 #3
    +1
  • Beowulf #2
    Azért van idejük a kedves tüntetőknek mert mind büdös zsidó. Rosszabbak az élősködő cigányoknál! Jönnek itt a "jaj, holokamu áldozat voltam, adj pénzt mert mi aztán úgy szenvedtünk, hogy ha ma visszagondolok a seggjukam is összszűkül!"
    Nagyon örülök neki, hogy egy tudományos oldalon a kib@szott zsidókról kell olvasnom! A innen is látszik, hogy megy a seggnyalás...
    Jó lenne ha a ZSIDOHISZ otthon Izraelben pofázna!
    ... és igen, antiszemita, náci, meg minden vagyok, de én legalább hű vagyok a hazámhoz és nagyon helyes, hogy nyilvánosságra kerültek az adatok. A vérdíj már nem annyi mert én is adtam bele! ;)
    Nyugodtan lehet fröcsögni kis zsidóbérencek... ;)
    Ha már nem tudományos cikk, akkor nem tudományos hozzászólás...