Berta Sándor

Jobb kijelzőt kap a Kindle Fire 2

Az erősödő verseny matt az Amazon változtatni kénytelen a Kindle Fire utódjának számító készülék képernyőjén és beépített kamerát is kaphat. Egyre több a konkurens.

Az All Things Digital bennfentesekre hivatkozva arról írt, hogy a Kindle Fire 2 várhatóan a harmadik negyedévben jelenhet meg az Egyesült Államokban és az elődjéhez képest a legnagyobb változás az 1280 x 800 képpontos felbontású kijelző lehet. Az Amazon több gyártóval is tárgyalásokat folytat a lehetséges változtatásokkal kapcsolatban és számos elképzelés felmerült. Ez utóbbiak egyike, hogy a Kindle Fire 2 vékonyabb és könnyebb lesz, ráadásul még egy beépített kamerával is elláthatják.

A társaság már felhívta az alkalmazások fejlesztőinek figyelmét arra, hogy programjaikat 1280 x 800 képpontos felbontásra optimalizálják. A Kindle Fire felbontása 1024 x 600 pixel volt. A váltás logikus lépésnek nevezhető, hiszen a piacon jelenleg kapható legtöbb eszköz ilyen felbontással rendelkezik. Raymond Soneira, a DisplayMate elnöke szerint a képpontok számának 67 százalékos növekedése vizuálisan mindenképpen meghatározó lesz és azt eredményezheti, hogy a pixelsűrűség 216 ppi lesz, ami 29 százalékkal nagyobb érték, mint a Kindle Fire esetében.

Nemrég még az szivárgott ki, hogy az Egyesült Államokban július végén mutathatja be a Kindle Fire 2-t az Amazon és ősszel jelenhet meg a boltok polcain. A mostani hír ugyanakkor megerősíti a várható felbontásról szóló korábbi információt. A készülék a bevezető ára 199 dollár lehet. Az Amazon egyébként - az új modell piacra dobásával egy időben - csökkenti a Kindle Fire árát is, ami így a jelenlegi 199 dollárról 149 dollárra változik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • kandeláber #3
  Itt atz írják, hogy "A terméket a hivatalos, magyarországi Amazon képviselet teljes támogatásával és garanciális hátterével árusítjuk."

  http://www.220volt.hu/Mobil+eszkoz/E-book+olvaso/Amazon
 • pasi29uk #2
  Pont ma volt a kezemben egy ilyen észülék. Nagyon szép a képe kiváló olvasásra de semmi pénzért nem cserélném le a Samsung Galaxy Tabom egy ilyenre.
 • DjDano #1
  Mi persze kimaradunk a jóból, itthon nem forgalmazzák hivatalosan, persze "szürkén" az előd is kapható, de pofátlanul 70-80 rongyot kérnek érte, ami már 300/350 dollárnak felel meg...