MTI

Számítógép komponálta műveket mutat be egy nagyzenekar

Az Iamus nevű számítógép program által komponált zeneműveket mutatja be az a szeptemberben megjelenő CD, amelyen mások között Gustavo Diaz-Jerez zongoraművész és a London Symphony Orchestra szólaltatja meg a darabokat.

A számítógépek már évtizedek óta segítségére vannak a zeneszerzőknek műveik elkészítésében, de még nem született olyan zenemű, amelynek szerzésében ne vett volna részt ember. A Málagai Egyetem programozói fejlesztették ki az Iamus nevű programot, amely emberi beavatkozás segítsége nélkül képes zeneszerzésre. Az így született darabok olyan jól sikerültek, hogy neves zenekarok és zenészek a héten CD-re rögzítették - írta a The Guardian című brit lap.

Francisco Vico, az Iamust kifejlesztő csoport vezetője elmondta, hogy amikor először hallották megszólalni a zeneműveket, az emberek alig hitték el, hogy a zenét egyedül számítógép szerezte. A program a hangok és az anyagok változtatásával "szerzi" a zenét, hasonlóan az emberi evolúcióhoz - tette hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • adampierson #5
    Szeretem tudni, hogy a dal/zene amit hallgatok, szól valamiről. Legyen az filmzene, népdal, rap, vagy akár operett, mind-mind szól valamiről. Ennél fura lesz, hogy semmilyen történetet nem mesél el. Csak úgy szól, mit tudom én milyen logikai sorrendben vagy hogy, összeállítva. És én nem látok (hallok) úgy az egyesek és a nullák mögé mint népek a Mátrixban. :)
  • FoodLFG #4
    tudom. azzal együtt nevetséges.
  • endrev #3
    Csak aztán tessék majd a lemez megjelenéséről is hírt adni!!! :)
  • endrev #2
    FoodLFG, látszik, hogy figyelsz... :) A ZENEKARI ELŐADÁST adják ki CD-n. Nem mindegy, hogy eldanolja a gép szintihangon, vagy egy szimfonikus zenekar szólaltatja meg. Próbáld meg élvezni a Star Wars zenéjét MIDI-ben.
  • FoodLFG #1
    És CDn adják ki... :DD sírok a röhögéstől.