MTI

Tíz év börtönre ítéltek egy mobiltelefon-tolvajt Kínában

Tíz év börtönre és pénzbüntetésre ítéltek egy nőt Kínában munkaadója mobiltelefonjának eltulajdonításáért - adta hírül a sina.com hírportál.

A 48 éves nő dühében lopta el a telefont, mivel munkaadója több hétig visszatartotta fizetését, és többszöri kérésére sem volt hajlandó rendezni a számlát. A házi segítőként a családnál dolgozó nő úgy gondolta, a telefonnal "kárpótolja magát". A megfigyelő kamerák azonban leleplezték őt, és a csaknem 70 ezer jüan (2,5 millió forint) értékű mobiltelefon is előkerült.

A Honan (Henan) tartománybeli bíróság épp a telefon árával indokolta a 10 éves börtönbüntetést és a 20 ezer jüanos (714 ezer forint) pénzbírságot. Jogászok és magánemberek ugyanakkor túlságosan szigorúnak tartják a büntetést, mondván, az egyszerű származású házi segítő nem volt tudatában annak, hogy milyen drága készüléket tulajdonított el, és kizárólag bérének ki nem fizetése miatt cselekedett így.

Az eset óriási vitát váltott ki a több százmilliós mikroblogoló közösség tagjai közt, a többség társadalmi igazságtalanságnak tekintette az ügyet, és felháborodásának adott hangot. Sokak szerint a bíróság a gazdagoknak kedvez, s a szegények érdekeit lábbal tiporja. Az ügy hét eleji kipattanása óta több jogász is szakmai segítséget ajánlott fel az elítélt nőnek a döntés elleni fellebbezéshez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Fionn #2
    igen, valóban jobban jár ha lefejezi mindet.

    Bár teszem hozzá ha valahol 1 telefon 2.5M-t ér és bejárónő van akkor az isten fa***t én lehet kifizetni szerencsétlent.

    Ezen kéne a bíróságnak első körben elgondolkozni. A csóri csajt garantáltan nagyobb kár érte ezzel hogy nem lett kifizetve a bére mint a teló eltünése a tulajnak. A megélhetését veszélyeztették ezzel súlyosan mind lelki mind akár áttételes anyagi kárt okozva a bejárónőnek. A telefon hiánya kb kimerül annyiban, hogy hol a másik telefon. Életfogytiglant a teló tulajnak!
  • tomboy013 #1
    Éljen a kommunizmus =D gyilkosságért meg 5 évet adnak, látszik mi mozgatja a mai világot: a pénz semmi más.