MTI

Cseteléssel töri meg némasági fogadalmát egy apáca

A világhálóval kerüli meg némasági fogadalmát egy apáca Nagy-Britanniában: a neten cseverészik, miközben csendben van.

A 41 éves Elizabeth Pio nem alattomban "társalog" a világhálós közösségi portálokon, hanem a Bethany Nővérei anglikán apácarend megbízásából, és mondandójába bele-beleszövi vallását. Az imák, szentek mellett ugyanakkor aktuális események is szóba kerülnek csevegéseiben, így például a labdarúgó Európa-bajnokság. Amikor az angol válogatott kikapott a negyeddöntőben Olaszországtól - vasárnap volt -, Elizabeth nővér a következőt írta a búcsúról: "A vasárnap az Úr napja, de vajon a profi focié is....? Isten győzött, Anglia kiesett!"

Az apácarend szabályzata szerint naponta több órán át némán kell elmélkedniük a nővéreknek. Elizabeth nővér már hét éve a rend tagja, szegénységi, önmegtartóztatási és engedelmességi fogadalmat téve. Számítógéptelenség nem szerepelt a követelmények között, a némasági napszak kiötlői a maguk idején még nem számolhattak ezzel a kommunikációs lehetőséggel.

Elizabeth nővér netcsevegésével azt szeretné példázni, hogy - mint fogalmaz - "az apácák emberi lények, nem olyan jámbor teremtmények, akik állandóan spirituális dolgokon elmélkednek, és fontos tudatni a világgal, hogy az apácák és a szeretetesek képesek használni a jelenlegi technikákat, nem vagyunk annyira elmaradva a kortól" - idézte őt a BBC brit közszolgálati tartalomszolgáltató.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • jackoneill90 #5
  Az apácák egymás közt csak ollóznak.
 • Merces #4
  kövezzük meg!!!! de most komolyan , milyen hir ez már.........
 • gopher #3
  Tehát megszegte a fogadalmat... Lehet itt magyarázkodnik, de gondolom, pont az volna a lényege, hogy csöndben, csak az elmélkedéssel foglalatoskodva csinálja a dolgát, ehelyett ő csetelget. Tehát nincs "csendben", hanem "hallatja a hangját" ...
 • eto demerzel #2
  amugy mge milyen az a nemasagi fogadalom amit napi par oraban kell csak gyakorolni (Az apácarend szabályzata szerint naponta több órán át némán kell elmélkedniük). ez olyan min a ramadan. ott nappal nem esznek, nem isznak, de ha eljo az este .... buli van apraja falvaban.
 • Sir Ny #1
  ,,és fontos tudatni a világgal, hogy az apácák és a szeretetesek képesek használni a jelenlegi technikákat, nem vagyunk annyira elmaradva a kortól"

  Milyen jó szó már, szeretetes.