SG.hu

Microsoft Surface a siófoki víztoronyban

A hétvégén átadták a felújított siófoki víztornyot, amelynek ultramodern látogatóközpontjában mutatkozik be először Magyarországon a Surface 2, a Samsung és a Microsoft közös fejlesztése.

A Magyarországon egyedülálló információs központ megvalósításához a nagy formátumú monitorokból álló videofalat, valamint a nyolc Surface-t a Samsung szállította. (Itt nem a cég által napokban bemutatott laptopokról van szó, hanem a több évvel ezelőtti érintőképernyős asztalról.) A kiadott közlemény szerint a vállalatnak köszönhető továbbá a létesítmény szponzorációja, a telepítés technikai támogatása, valamint a helyiség dekorációja is. Siófok jellegzetessége, a Fő téri víztorony 420 millió forintból, EU támogatással újult meg. A százéves ipartörténeti ikon glóbuszában kilátóterasz, kávézó és egy interaktív látogatóközpont is helyet kapott, amelyhez két panorámalifttel juthatnak fel a látogatók a torony nyugati oldalán.


A látogatóközpont padlója, hasonlóan a torontói tévétoronyhoz, lassan körbeforog, hogy a látogatók így élvezhessék az egyedülálló balatoni panorámát, a 360 fokos videofalon futó bemutatókat, amelynek tartalma az aktuális földrajzi iránynak megfelelő. Ezt az élményt tovább fokozzák a Surface-eken elérhető galériák és filmek, amelyek új megközelítésben mutatják be a Balatont és környékét. A Surface tulajdonképpen egy 10 centiméter vastag, 40 hüvelyk (102 cm) képátlójú érintésérzékeny, nagy formátumú monitor, amely mellé a látogatók kényelmesen leülhetnek, akár öten is használhatják tíz ujjal egyszerre, hiszen kezelőfelülete a beépített PixelSense technológia révén ötven különböző érintést érzékel egy időben.

Az asztalon akár ebédelni is lehet, hiszen a Gorilla Glass bevonat elég erős ahhoz, hogy kibírja a nyilvános használat megpróbáltatásait. Vékony kialakítása miatt a Surface nemcsak asztalként funkcionálhat, de interaktív monitorként a falra is szerelhető. Az alaposan felújított turisztikai látványosságot már birtokukba vehetik a látogatók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)