SG.hu

Mindenkit maximális sebességre kapcsol a Telenor

A Telenor mobilinternetezést népszerűsítő kampányának részeként fokozatosan maximális elérési sebességre kapcsolja lakossági és üzleti ügyfeleinek Hipernet-szolgáltatását.

Az előfizetők megtapasztalhatják, hogy az elérhető leggyorsabb mobilinternettel az online videók sokkal gyorsabban töltődnek be, a fotókat sokkal gyorsabban fel lehet tölteni a közösségi oldalakra és minden internetes tartalom rövidebb idő alatt érhető el, mint korábban.

A vállalat még márciusban jelentette be, hogy arra alkalmas készülékkel rendelkező összes havidíjas és kártyás ügyfele számára elérhetővé teszi a 4G-s mobilhálózat használatát. Ennek köszönhetően azóta az ügyfelei nagyobb lefedettség és jobb minőség mellett használhatják a Hipernetet. A vállalat idén több mint tízmilliárd forint értékben fejlesztette hálózatát, és duplázta meg 4G hálózatának lefedettségét. Az intenzív hálózatfejlesztés eredményeként, 2015-ben a Telenor 1670 bázisállomáson aktiválta a 4G szolgáltatást, ezzel már közel 9 millió magyar lakos számára elérhetővé téve a leggyorsabb mobilinternet szolgáltatását.

A lefedettség bővítésének köszönhetően, a mobilinternetezésben vezető helyen álló Budapesten kívül is jelentősen nőtt a 4G-szolgáltatások népszerűsége. A főváros után legtöbbet Győrben és Pécsett használták a szupergyors internetet. A Telenor legújabb kampányának részeként azok az ügyfelek is elérhetik a Hipernet maximális, akár 150 Mbit/s-os letöltési sebességét, akik eredetileg ennél kisebb, néhány megabites sebességű adatcsomagra fizettek elő, pedig készülékük ennél többre is képes. Ez utóbbi egyébként ma már nem ritka, hiszen a ma kapható okostelefonok 96 százaléka már eleve 4G-s modell, ezzel a technológiával több százezer ügyfél hipernetezik.

Egy jó minőségű, 100 megabájtos zenei albumot a Hipernet maximális sebességével csupán néhány másodperc letölteni, míg a néhány megabites alapcsomaggal a letöltés több percig is eltart. A mobilinternetet pedig egyre intenzívebben használják a telenorosok, a Hipernet heti átlagos adatforgalma egy év alatt másfélszeresére, nagyjából 400 terabájtra emelkedett országos szinten.

Bár a Telenor ügyfelei húsz évvel ezelőtt is tudtak már mobilinternetezni az akkor még Pannon GSM néven futó vállalat hálózatán, az akkori technológiához képest a mai 4G/LTE Hipernet 150 ezerszer gyorsabb letöltési sebességet biztosít - ráadásul percdíjat sem kell fizetni az internet használatáért. De még a tíz évvel ezelőtt elérhető technológiákkal is egy teljes napig eltartott volna, míg valaki mobilinterneten letölt egy DVD-nyi adatot, ma a Hiperneten keresztül ez csupán néhány percet igényel 4G/LTE használata esetén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dzsagon #4
    idióta
  • Skylake #3
    Majd meglátjuk, mit tud az a f*s Telenor! Hány ilyen PR bullshit-et hallottam, mióta az eszemet tudom, össze sem tudom számolni.
  • halgatyó #2
    A telenor elmehet a legbüdösebb p...ába. Itt van a díjszabásuk:
    https://www.telenor.hu/mytariff
    Látható, hogy a reklámozott nagy sebesség mellett a letölthető adatmennyiség bolhafingnyi. Az árak pedig ehhez képest igen magasak.
    Továbbá: a Telenor igen érdekes "üzletpolitkával" (magyarul: DURVA LEKOPASZTÁSOS TRÜKKEL) "kedveskedik" ügyfeleinek. A trükk a következő:
    1.) lépés: közlik, hogy van tartozásod. 5 ÉVVEL EZELŐTT (ellenőrizhetetlen) nem fizettél ki egy számlát vagy akármit. BANKI ÁTUTALÁSSAL FIZETSZ, AMIT ŐK VONNAK AUTOMATIKUSAN HAVONTA, vagyis arról van szó, hogy ŐK NEM VONTÁK LE AKKOR.
    És erről nem szóltak, nem értesítettek, és a következő hónapban sem próbálták meg leemelni a bankszámlánkról. Pedig volt pénz rajta, a kért összeg sokszorosa!
    És az utána következő hónapban se próbálták és azután se. 5 ÉVIG ALTATTÁK A TARTOZÁST.
    2.) Kiküldik az értesítést, hogy tartozásod van. 5 éves!!!! Mintha te nem fizettél volna. Mehetsz be a boltjukba sorbanállni, hogy befizesd.
    3.) és most jöd a dögbüdöskurva annyuk megbb...ása: 1 hónap múlva észreveszed, hogy a tartozással kb. hasonló nagyságú KÉSEDELMI KAMATOT leemeltek a bankszámládról. Most bezzeg megtalálták a bankszámládat, amit 5 évig nem találtak.
    Vagyis 5 éven át KÉRETLENÜL (!!!!!!!!!!!) hiteleztek, jó magas kamatra, amit aztán behajtottak.
    DISZNÓK.
    (de a többi hasonló cég se jobb, a telefontársaságoktól a júpíszín keresztül a gázművekig) Mert a probléma gyökere ebben a szenny gyalázat kamatos hitelpénzuralmi, középosztály-kifosztásos rendszerben van, ami kb. 1990 óta vált nyersen láthatóvá és egyre durvul azóta is, hogy a sátán tegye valahová a kiagyalóit és a kiszolgálóit
    Utoljára szerkesztette: halgatyó, 2015.11.23. 11:21:14
  • barret #1
    Van itt valaki aki naponta letölt egy dvd-nyi adatot mobiltelefonnal? Csak néhány perc.