Gyurkity Péter

Képek az új iPhone-ról

Felbukkantak az első képek a következő, várhatóan idén ősszel megjelenő iPhone változatról, amelynek egyelőre külső burkolatát, annak egyes elemeit vehetjük szemügyre, abból vonhatunk le következtetéseket.

Éppen a napokban rajtolt el Európában a Samsung új zászlóshajója, a Galaxy S III, amelynek feladata többek között az Apple népszerű sorozatának háttérbe szorítása, talán ezért is szivárgott ki most néhány kép a készülőben lévő új iPhone telefonról, amelyek egy rajongói oldalon bukkantak fel. A burkolat elemeiről, azok méretéről és kialakításáról írhatunk egyelőre, ez azonban több a semminél.


Egészen pontosan a sokak által várt új készülék hát- és előlapjait, valamint annak keretét vehetjük közelebbről is szemügyre, fekete és fehér változatban, ahogy azt eddig is megszokhattuk. A méret alapján az már biztosnak tűnik, hogy a szélesség nem változik, az új példány azonban hosszabb lesz a közvetlen elődöknél, így várhatóan a kijelző mérete és felbontása is változik majd. Ez a lap szerint 3,9999 hüvelyk, illetve 1136 x 640 pixel lesz, amiről néhány nappal korábban is megjelentek bizonyos hírek - akkor szintén 4 hüvelyk körüli példány megjelenését rebesgették. A hátlap fémből készül, az antenna pedig ebbe simul bele, ami a forrás szerint azt szolgálja, hogy az eddigieknél vékonyabb, könnyebb, mégis egyben erősebb készüléket vehessünk majd a kezünkbe.

A dokk csatlakozó kisebb lesz az eddigieknél, a picinyke hangszórókat takaró rácsot újratervezik, míg a kamera lencséje és a LED flash között egy második nyílást láthatunk, amely minden bizonnyal a második mikrofonnak ad majd helyet, hogy a videofelvételeknél jobb hangminőséget kapjunk. A fülhallgató jack csatlakozója az alsó sarokban található, míg az elülső kamera középen helyezkedik el. A kijelző minden bizonnyal nem edge-to-edge, vagyis lesz egy vékony sáv a széleken, felmerült viszont a microSIM alkalmazása, illetve a SIM teljes mellőzése is, amelyet egyelőre nem tudtak megerősíteni.

Az új iPhone ősszel mutatkozik majd be hivatalosan, az iOS 6-os verziójával együtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szomferi #4
    a hype teszi a dolgát...
  • kisedi #3
    minimális változtatás. Nyilatkozták hogy a 4" túl nagy egy telefonban. Legalább nem csináltak a szájukból s*gg*t, mert 3,999" os lett a kijelző. :) Amúgy szerintem hiába már most elavult, kapkodni fogják mint a cukrot.
  • cadgers #2
    Természetesen most is nagyon minimális a változás, gyakorlatilag az összes tök egyforma, mégis micsoda szenzációnak tüntetnek fel 1-1 kémfotót
  • qetuol #1
    régen akartak beépített simet rakni, de azt a szolgáltatók ellenezték, így elvetették