Berta Sándor

Mégis lesz Flash-támogatás az IE10-ben

A korábbi információkkal ellentétben úgy tűnik, hogy a Metro-felület használatakor az Internet Explorer 10 mégis lehetővé teszi a Flash-tartalmak lejátszását. Mindez azért érdekes, mert az IE 10 Metro-kompatibilis verziója nem támogatja a kiegészítők alkalmazását.

A Microsoft a Windows 8 és az Internet Explorer 10 esetében a HTML5-re épít. A Withinwindows arról írt, hogy a vállalat közvetlenül a programba fogja integrálni az Adobe Flash Playert. Mindez azután derült ki, hogy egy felhasználó nyilvánosságra hozott egy képernyőfotót, ami a Windows 8 egyik kiszivárgott verziójáról készült. Mivel a Flash Playert közvetlenül a szoftverbe építették be, így az akár a Metro-felület használatakor is működhet, anélkül, hogy a Microsoftnak fel kellene adnia a kiegészítők száműzésével kapcsolatos álláspontját.


A redmondi cég korábban hangsúlyozta, hogy továbbra is szorosan együttműködik az Adobe fejlesztőivel és a Flash technikát is használni akarja a jövőben. A Withinwindows arra a következtetésre jutott, hogy az Adobe alighanem megosztotta a Microsofttal a Flash forráskódját. Mindenesetre a Windows 8 Release Preview verziója esetében már elvileg nem lehet majd telepíteni a Flash Player ActiveX-elemeit és kiegészítőmoduljait. Ezt ugyanakkor a korábbi kiadásokban probléma nélkül megtehették a felhasználók.

A fotó mellett egy másik információ is alátámasztja a dolgot. A Microsoft kibővítette az Internet Explorer Compability View nevű listát, amelyen szerepel az Adobe, az Amazon, a Microsoft, a Blip.tv, a Bing, a CNN, a Disney, a Facebook, a Motorola, az MSN, a The New York Times, a Nokia, a Netflix, a Vimeo, a Yahoo, a Youtube és a Zynga címe. Ebből az következhet, hogy a Metro-felület alkalmazásakor a Flash Player csak ezeken az oldalakon fog működni. A Release Preview megjelenésekor gyorsan kiderül majd, hogy megalapozottak voltak-e ezek a következtetések vagy sem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!