Gyurkity Péter

Az Apple nagyobb kijelzővel, a Google több Nexussal támad

Egyszerre futott be hír a két nagy állítólagos terveiről, amelyek alapján felvázolhatjuk, hogy nagyjából mivel készülnek az elkövetkező időszakra. Az iPhone nagyobb kijelzőt kaphat, a Google pedig a Nexus családot bővítené ki.

Mindkét hír a Wall Street Journal hasábjain jelent meg, a lap mindkét esetben az érintett cégekhez közel álló, jól értesült forrásokra hivatkozva számolt be a fejleményekről. Megtudhattuk, hogy mivel készül a Google és az Apple saját fejlesztéseit illetően, ebből pedig többek között biztosra vehető, hogy a Motorola nem lesz a Google új kedvence. Lássuk azonban először az Apple terveit!

Az almás cég a forrás szerint az eddigieknél nagyobb kijelzőket rendelt meg saját gyártó partnereitől, ezek sorozatgyártásra pedig a következő hónapban indulhat meg. Ez azt jelenti, hogy a következő iPhone nem követi az eddigi vonalat, és a sokak által ismert és megszokott 3,5 hüvelykes kijelző helyett egy méretesebb, valószínűleg 4 hüvelyk körüli, vagy annál is nagyobb változattal kell majd megismerkednünk. Ezzel nyilván az eddigi lendületet szeretnék fenntartani, hiszen a riválisok is egyre gyakrabban dobnak piacra 4 hüvelykes megoldásokat, valamint úgynevezett szuperfonokat, amelyek még ennél is nagyobb érintőképernyővel jelennek meg. A cég egyelőre nem nyilatkozik az ügyben, de a hír beigazolódása nem lenne meglepő.


A Google a maga részéről nemrég kezdte meg a szintén népszerű Galaxy Nexus független példányainak 400 dolláros áron történő értékesítését az Egyesült Államokban, amely már aggodalmat váltott ki a szolgáltatókból. A jelek arra utalnak, hogy a jövőben ezt a stratégiát követik majd, vagyis miközben egyszerre több OEM-gyártóval is szerződnek a különböző készülékek elkészítésére, ezekből legalább 5 különböző változatot szeretnének egyszerre a piacon látni, mégpedig függetlenített formában, hogy a vásárlók közvetlenül tőlük szerezzék be azokat és a szolgáltatókat illetően nagyobb legyen a választási lehetőség. A Motorola tehát biztosan nem válik majd a keresőcég új kedvencévé (a Samsung helyett), itt a feladatok és szerepek megosztását végzik el - a hivatalos megerősítés állítólag a Google I/O alatt várható.

A tervezett készülékek kivétel nélkül Android 5.0 alatt jelennének meg, valamikor az ünnepi időszak elején, a hálaadás környékén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IhiXO #5
    Hát pedig a cikkel ellentétben a következő Nexus szinte biztos, hogy a Motorolától lesz. Tekintve, hogy az már lényegében a Google-é. Ezt, ha jól rémlik, valami Android fejes is emlegette régebben. Azt viszont mindenképp mondták, hogy a Samsungtól nem nagyon kérnek többet, mert szeretnének más gyártókat is kipróbálni. Persze, ha egyszerre nem csak egy készüléket dobnak piacra, akkor nyilván van még gyártó, amiből válogathatnának.

    M2: Igaz, egy sarkain lekerekített téglatesten nehéz bármit elhibázni.
  • sanyicks #4
    na igen, így szokott lenni :)
  • skinnyman #3
    Ugyanakkora lesz, mint a legtöbb felsőkategóriás Android 2 éve, és amit akkor tepsinek hívtak, most ugyanaz a méret lesz a tökéletes. Erre az apró furcsa jelenségre próbáltam csak rávilágítani, ami meglepően gyakori az apple körül. Mint amikor 2 generációnyi füll műanyag ház után fém házas teelfont adtak ki, és hirtelen mindenki bazi érzékeny lett az anyaghasználatra és elkezdték szarozni a többi telefont ami műanyag, miközben ugyanolyat használtak évekig és mondták róla hogy tökéletes.
  • M2 #2
    Lehet a kijelző 4" úgy, hogy a készülék mérete marad az eddigi és akkor nem lesz tepsi, sőt! Apple a design terén egyszerűen nem tud hibázni.
  • skinnyman #1
    Már előre várom, hogy bemutassák a 4"-es iPhone-t, és hirtelen az legyen a tökéletes kijelzőméret, amit korábban persze tepsinek hívtak, a korábbi 3,5" már elavult, kicsi lesz :D Revolutinary! :D