SG.hu

Több százezer lopott CD-lemezt találtak a rendőrök

Közös együttműködés keretében a BRFK és a NAV nyomozói megtalálták a közel félmilliárd forint értékű, eltűnt hanglemezeket, melyekkel kapcsolatban korábban három neves hanglemezkiadó cég tett feljelentést egy országosan ismert zenemű terjesztő céggel szemben. Az ügyben a rendőrég egy személyt gyanúsít sikkasztás bűntett gyanúja miatt.

A napokban találták meg azt a nagy mennyiségű, forgalmi értékében megközelítőleg félmilliárd forint értékű hanglemezeket, mellyel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya jelenleg egy fővel szemben indított eljárást sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt. Az ügyben korábban három neves hanglemezkiadó képviselője tett feljelentést a rendőrségen. A feljelentők elmondása alapján az érintett kiadók bizományosi szerződést kötöttek egy zenemű terjesztő céggel, amely megállapodás értelmében a kiadók által forgalmazott hanganyagokat az érintett Kft. a kiadó társaságok javára értékesített, a visszamaradt kiadványokat pedig sértetlen állapotban szolgáltatta vissza. Ez a korábbi gyakorlat 2010. év elejétől azonban megszakadt és az elszámolások nem történtek meg a kiadó cégek felé.

A feljelentést követően a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya kezdte meg nagy erőkkel a nyomozást, melynek keretében felvették a kapcsolatot a NAV munkatársaival is. Egyúttal felkéréssel éltek a NAV felé, hogy az általuk tartott rendszeres ellenőrzések során fokozott figyelmet fordítsanak az érintett terjesztő céggel kapcsolatba hozható CD termékekre. A NAV ellenőrei 2012. május 11-én egy óbudai telephelyen tartottak ellenőrzést, ahol nagy mennyiségű -eredetét hitelesen nem igazoló, számlák nélküli- hanghordozót találtak, a Kft. nevének feliratával. A BRFK nyomozói a jelzés alapján házkutatást tartottak, amely során 54 raklapon több mint 8500 doboznyi, 200.000-250.000 db CD-t foglaltak le.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztályának munkatársai sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást egy fővel szemben, illetve jelenleg is folyamatban van a sértettek felkutatása és a lefoglalt anyagok kiértékelése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Reparamorf #2
  Már megint egy baromság...
  Ezek nem lopottak voltak, hanem sikkasztottak. Mert terjesztésre átvették, aztán
  nem adták el. Nem üres lemezek voltak, hanem műsorosak.
 • FoodLFG #1
  Az sehol nem félmilliárd forint értékű (kár), mert azt a száz kiló műanyagok nem annyi legyártani.

  Látom megint keményen dolgoztak a "matematikusok"... :D
  http://youtu.be/GZadCj8O1-0


  Nevetséges mint mindig.