Berta Sándor

Megindokolta a DVD kihagyását a Microsoft

Az óriáscég több érvet is felhozott amellett, hogy miért nem támogatja majd a Windows 8 a műsoros DVD-k lejátszását, így akarták megnyugtatni a döntést bíráló felhasználókat.

Mint ismeretes, a Microsoft a napokban jelentette be, hogy a Windows 7-tel ellentétben az új operációs rendszerben a Windows Media Player már nem tudja majd lejátszani a műsoros DVD-ket. A felhasználók a Windows Media Center vagy más szoftverek közül választhatnak. A Windows 8 fejlesztői blogjában tett hivatalos bejegyzés szerint tisztességtelen lett volna a táblagépeket és az ultrabookokat vásárlókkal szemben, hogy egy olyan funkcióért is fizetniük kell, amit a készülékeik nem is támogatna, hiszen nem szabad elfeledkezni arról, hogy ezekben a termékekben nincs optikai meghajtó.

Emellett a vállalat azzal érvelt, hogy nagyon magas az olyan konfigurációknak a száma, amelyekre ugyan korábban a gyártók kifizették a licencdíjakat, de amelyekkel a vásárlók soha nem játszottak le egyetlen műsoros DVD-t sem. Ezzel párhuzamosan folyamatosan nő az optikai meghajtóval egyáltalán nem rendelkező PC-k száma, ezért Steven Sinofsky, a Microsoft Windows részlegének vezetője szerint nem ésszerű, hogy a Windows 8 alapból támogassa a műsoros DVD-k lejátszását.

A szakember ugyanakkor mindezt nem tartja akkora problémának, mivel a Windows 8 Pro tartalmazni fogja a DVD-lejátszáshoz szükséges kodekeket és a Windows Media Centert. Emellett a felhasználóknak lehetőségük lesz a Media Center Pack beszerzésére, illetve külső szoftverek alkalmazására. Az OEM konfigurációknál esetében pedig alighanem a gyártók fizetik majd ki a kodekek licencdíjait. Vagyis a probléma kevés embert fog csak érinteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #21
    Amióta világ a világ, hülyeség komplett codec pakkokat feltelepíteni. Egy ffdshow külön, vagy a bsplayer teljesen szükségtelenné teszi az ilyen csomagokat.
    Amúgy a WMP zenét hallgatni nem rossz, szerintem jobban szól a Winampnál sokkal. Biztos lehet hozzá kutatni normális DSP-t, csak nekem ahhoz nincs túl sok kedvem, hogy próbálgassam a sok vackot.
    Amúgy te is Nobel díjat érdemelsz, hogy ész nélkül töltögeted a filmeket és írod ki megnézetlenül, mert ingyen van, miért ne alapon.
  • zola2000 #20
    Jópár dologra nem a win programjait használom (írtam is hogy pl média lejatszás, és böngésző, de a total commander és az acdc is fennt van), csak azt írtam hogy nagyon sokan esnek át a másik szélsőségbe (magyarországon különösen) -> hogy mindent össze-vissza telepítgetnek különböző szoftvergyűjtő weboldalakról, aztán csodálkoznak hogy miért kell megint újratelepíteni olyan gyakran a gépet -> azoknál még a win programjait használók is jobbak : )
  • Reg5 #19
    Zenére még ott az aimp2: Jóval kevesebbet eszik mint a winamp, bár az online rádiókat nem tudom tudja-e kezelni.
  • frensys #18
    Ki mondta hogy mindenhez 3-4 félét tesz fel egy ember? Ismétlem egy darab winamp zenéhez és egy darab k-lita codeck pack a filmhez, ezt az emberek 80 százaléka aki winfosozik felteszi, egyéb esetek bs player vlc player km player stb. + feltalálták a rendszertakarítókat és eköztük is vannak elég komolyak, úgyhogy rendszer stabilitási probléma is kilőve! A win apal programjait használod..? Gratulálok, szerintem nobel díjat érdemelsz, kell a kutyának se, ahogy sajátgép helyett is tök evidens hogy total commandert használ mindenki!
  • zola2000 #17
    aki mindenhez célalkalmazást tesz fel ... és persze mindenhez 3-4 félét annak nem lesz hosszú életű a windowsa (sok ilyen ember van) főleg mióta kiderült, hogy a daemon tools is kémszoftverkedik ... ahol lehet a win alap programjait használom, ahol nagyon nem elég a win alap programja (pl matroska lejatszás/böngésző) akkor telepítek egy alternatívát.
  • frensys #16
    Még tovább menve, a win 8 egy rakás szar, mind kinézetre mind a sok felesleges csicsa picsa miatt, én soha az életbe nem fogom feltenni, mert szar! Amúgy meg meghalni sincs időm nem hogy dvd filmeket nézegetni, töltök le állandóan filmeket ki is írom, de nincs időm megnézni, ennyi
  • frensys #15
    Pont a tökömet se érdekli miket szednek ki belőle, ha nem tud zenét lejátszani az se érdekelne, minden normális ember célalkalmazásokat tesz amúgy is fel, nema winfos saját baromságait használja! zenére winanp, videóra klite codec pack lejátszója vagy bs player, ennyi
  • frensys #14
    Ez most őszintén, de kit érdekel?? Felteszek egy K-lite codec packot azt viszlát, vagy bsplayert vagy ezer mást.pfff
  • narumon #13
    Jah kíváncsi leszek, hogy ezen licensz kihagyásával mennyivel lesz olcsóbb a win. 50 Ft vagy 1500 Ft? Mert nem mindegy. (Bár ugye nem lesz mihez viszonyítani)
  • narumon #12
    Az enyémben ugyan van, de talán pár havonta van 1x-1x használva. Ha nem lenne akkor nem sírnék érte, venni már biztos nem vennék, ez fog maradni amig meg nem döglik :)