SG.hu

Fotóversenyt indít a Nintendo

A Nintendo hazai forgalmazójának bejelentése szerint Magyarországon is elstartol a Nintendo 3D Fotó Verseny.

A nemzetközi verseny során bárki bevetheti a kreatív fotós trükkjeit a Magyar Nintendo 3DS Fotóbajnok címért. A kiadott közlemény szerint a versenyen résztvevő pályaműveket hat dedikált kategóriába lehet majd besorolni: Állatok, Emberek, Helyek, Tárgyak, Növények, és a Kiterjesztett valóság (AR), mely utóbbi a Nintendo 3DS kiterjesztett valóság (Augmented Reality) funkcióinak használatát igyekszik kiaknázni. A magyar pályázók fényképeit a Stadlbauer Kft., a Nintendo magyarországi forgalmazója által kiválasztott független zsűri értékeli majd, a legígéretesebb fotóművészek pedig egy-egy Nintendo ajándékcsomagot nyernek.

A Nintendo 3DS fotóversenyre történő jelentkezéshez a fotókat a verseny dedikált oldalára kell feltölteni május 8-a és június 17-e között. A külön erre a célra létrehozott weboldal elérhető a Nintendo 3DS böngészőjével és számítógépes böngészőkkel egyaránt, magyar nyelven is. Az oldalon galériákba rendezve lehet majd megtekinteni a feltöltött képeket. Minden feltöltött pályaműnek lesz saját hozzárendelt QR kódja, ezeket a QR kódokat beolvasva pedig a Nintendo 3DS tulajok megnézhetik kedvenc fotóikat háromdimenziós megjelenítéssel.

A Nintendo legutóbbi kutatásai kimutatták, hogy a 3DS tulajok 60 százaléka több mint száz fotót készít egy évben, 13 százalékuk pedig több mint ezret, ami átlagosan napi három képnek felel meg. A Nintendo 3DS két külső és egy belső kamerával rendelkezik, amelyekkel 2D vagy akár 3D képeket is lehet készíteni, sőt legfeljebb tíz percnyi 3D videót is lehet velük rögzíteni. A Nintendo 3DS kamerával készült fotókat aztán módosíthatjuk kreatív szűrőkkel és vicces effektusokkal. Az így készült képekre akár még rajzolhatunk is a Nintendo 3DS érintőképernyős ceruzájával (stylus), ezzel akár még személyesebbé is tehetjük az alkotásokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!