SG.hu

A szerb-magyar határon készült az idei World Press Photo nyertes képe

Hosszas és izgalmas várakozás után ma kihirdetették a 2015-ös World Press Photo verseny nyertes képét, melyet idén egy ausztrál származású fotós, Warren Richardson tudhat magáénak.

A fekete-fehér fotón egy menekült férfi emeli át kisgyermekét a szögesdrótok között a szerb-magyar határon. A pár azon menekültek közé tartozott, akik azelőtt próbáltak Magyarország területére lépni, hogy a határzáró kerítés elkészül. A körülményekre való tekintettel a kép készítésénél Warren nem használhatott vakut, az eseményt mindössze a Hold fénye világította meg. Warren Richardson egy EOS 5D Mark II-vel készítette a nyertes fotót, ami egy EF 24 mm f/1.4L USM nagylátószögű objektívvel volt felvértezve.


A világ legrangosabb fotóversenyét - melyet 1992 óta a Canon szponzorál - idén 59-ik alkalommal rendezték meg, melyre 128 országból 5775 profi fotós összesen 82 951 képpel pályázott. A jelentkezők összesen hét kategóriában, plusz két hosszútávú projekt kategóriában indulhattak. Az alkotásért az április 25-i amszterdami díjátadón 10 000 eurós pénzdíjat és a Canon vadonatúj DSLR gépét, az EOS-1D X Mark II-t veheti át.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Solear #2
    Hát ez sztem elég béna kép lett. Mármint értem, menekültek volt az idei téma mindenfelé a hiradós fotózásban, de a minőség.. mindegy legalább tudom hogy jó helyr került a nyeremény, ráfér hogy valami jó minőségben tudjon fotózni..
  • Szefmester #1
    ...és ezek azok akik már tőlünk másztak a szerbekhez? (volt ilyen nem egyszer)