Napi Online

Visszatért a profit az LG-hez

Új termékeinek, kiokosított lapos tévéinek és high-end mobiltelefonjainak köszönhetően újra profitról adhatott számot a koreai LG Electronics Inc.

A nettó nyereség 242,5 milliárd von (212,9 millió dollár) lett az első negyedévben az egy évvel korábbi közel 16 milliárdos veszteség után, az árbevétel 1,3 százalékkal, 77,7 ezer milliárd vonra csökkent − jelentette a Dow Jones. A közeljövő megítélésével kapcsolatban a cégvezetés pesszimistább, mint az elemzők. A menedzsment arra figyelmeztet, hogy a második negyedévben az új termékek bevezetését támogató magasabb marketingköltségek miatt kissé csökkenhet a nyereség, igaz, az árbevétel a feltörekvő piacokon várható erős keresletnek köszönhetően valószínűleg bővül.

A szakértők viszont úgy vélik, hogy az LG eredménye folyamatosan nőni fog a következő időszakban, mivel minden üzletágában javítani tudja teljesítményét. Különösen sokat várnak a lapos tévéktől és az okos telefonoktól. Az utóbbiak feljavított képességei, illetve a cég speciális hálózati technológiája olyan jó fogadtatásra talált, hogy a telefonok értékesítéséből származó bevétel az eladott készülékek számának csökkenése ellenére nőtt. Az LG 13,7 millió mobilt értékesített január és március között az egy évvel korábbi 17,7 millió után. A tévéken elért profitráta három éve nem látott magasságba, 4,1 százalékra ugrott az egy évvel korábbi két százalékról. A szakértők szerint a melegedő idő is segít az LG-nek: ilyenkor ugrik meg a kereslet a cég légkondicionálói iránt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!