MTI

Fotókülönlegességek kerülnek kalapács alá Bécsben

Mesterműveket és fotótörténeti ritkaságokat ígért következő, hatodik árverésére a bécsi Westlicht Galéria hétfőn kiadott közleményében.

Több mint kétszáz tárgy kerül kalapács alá május 12-én, köztük a médium történetének korai korszakából való kincsek, ritkaságok az osztrák fotóművészet történetéből és amerikai mesterművek - írták. Az Ansel Adams, Henri Cartier-Bresson, Helmut Newton, Paul Strand, Heinrich Kühn, Trude Fleischman és más híres alkotók neve fémjelezte aukcióról a szervezők úgy fogalmaztak, hogy az mindeddig egyedülálló színvonalat képvisel a német nyelvterületen.

A kortárs osztrák fotóművészetet mások mellett Andreas Bitesnich, Caroline Heider, Roberta Lima, Klaus Pichler és Oliver Ressler fotói képviselik. Az árverésre kerülő kamerák között az egyik legnagyobb különlegesség egy 1923-ból való 0-sorozatos Leica, amelyből mindössze 25 darab készült. Az aukciót megelőzően az árverési tárgyak - fotók és fényképezőgépek - a jövő csütörtöktől mintegy egy héten át megtekinthetők a Westlicht kiállítótermeiben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!