MTI

Újabb hackertámadás a Vatikán ellen

Újabb támadással bénította meg a Vatikán honlapját hétfőn az Anonymous nemzetközi hackerhálózat, amelynek március 7-én egyszer már sikerült áthatolnia a vatikáni komputeres biztonsági rendszeren.

A hétfői támadás több órán keresztül működésképtelenné tette a www.vatican.va honlapot. A pápai állam weboldala ellen az utóbbi egy hét alatt ez volt a nemzetközi hackerhálózat második támadása A hackerek ezúttal nem elégedtek meg a honlap blokkolásával. A hackerek a vatikáni szerverekben tárolt adatokat is megszerezték: hozzájutottak a Vatikáni Rádió szerkesztőségeiben dolgozók számítógépen használt belépési jelszavaihoz, majd ezeket közzétették az Anonymous olasz blogján. Közöttük voltak a Vatikáni Rádió magyar adása munkatársainak passwordjei is.

A blogon megjelent közlemény szerint az Anonymous így büntette a Vatikáni Rádiót a Róma közelébe telepített hatalmas antennák okozta elektromágneses sugárzásért. A környéken élők az utóbbi években arról számoltak be, hogy megszaporodtak a leukémiás (fehérvérűség) megbetegedések az adóberendezés közelében lakó családok körében. Emiatt többen bírósághoz fordultak. Ezt követően a Vatikán magától csökkentette az adók teljesítményét és a műsorszórási időt. A rádióadó illetékesei ellen a túl magas sugárzási szint miatt indított perben egy olasz bíróság végül felmentő ítéletet hozott.

Március 7-én történt meg először, hogy hackereknek sikerült behatolni a világ egyik legbiztonságosabb rendszereiként ismert vatikáni szerverekbe. Olasz sajtóértesülések szerint az Anonymous már tavaly augusztusban is próbálkozott, akkor eredménytelenül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!