Gyurkity Péter

Galaxy Pocket, Optimus Vu rajt

Az idei MWC valóságos áradata után egy olcsóbb Samsung, valamint egy csúcskategóriás LG okostelefonnal bővül az eddigi kínálat, igaz, némi korlátozással, legalábbis ami az elérhetőséget illeti.

Az elmúlt napokban két újabb fejlesztéssel bővült az eddigi lista, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy az LG készülékének várható érkezéséről már jó ideje tudtunk. A hivatalos megjelenés mégis hírértékű, még akkor is, ha erre egyelőre kizárólag hazai pályán került sor. Lássuk a részleteket!

A Samsung az MWC alatt is több újdonsággal jelentkezett, ezekről hosszabb cikkben számoltunk be. Ezúttal Londonban jelentették be legújabb fejlesztésüket, amely kifejezetten a vékonyabb pénztárcájú vásárlóknak készült. Ennek megfelelően a Galaxy Pocket egy mindössze 2,8 hüvelykes kijelzővel jelenik meg, amely 240 x 320 pixel (QVGA) felbontást támogat, ehhez pedig 800 MHz-es processzor, 3 GB-os belső tároló, valamint egy 2 megapixeles hátoldali kamera társul, 1200 mAh-ás akkumulátorral. A szoftveres oldalon az Android 2.3 teljesít szolgálatot, a Social Hub és a Google szolgáltatások társaságában. A megjelenésre valamikor idén kerül sor az Egyesült Királyságban.

Az LG Optimus Vu már nemigazán számít újoncnak, hiszen több alkalommal is beszámoltunk ezen okostelefon részleteiről, a várható megjelenésről. Erre az első körben Dél-Koreában került sor, a cég hazai pályáján, ahol az 5 hüvelykes IPS-kijelzővel ellátott monstrum mintegy 890 dolláros áron látott napvilágot - pontosabban ennyibe kerül a független változat.


A hírekben megjegyzik, hogy a beépített TV-tunernek nem sok hasznát látjuk majd az országon kívül, legalábbis egy ilyen korai megrendelés esetén, amikor még nem tudni, hogy a többi régióban mikor és milyen kiegészítőkkel fog felbukkanni a megoldás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MR007 #2
    Tudom LG és Dél-Korea, de a csajszinak akkor is nagyon be van dagadva a szeme. Valszeg sokat ül a kijelzők felett. Inkább a szabadban kellene több időt eltöltenie friss levegőn a természet lágy ölén. Hát momentán más lényeges dolog nem jut eszembe róla, vagyis a témáról.
  • himihumi27 #1
    Nekem az LG megoldása nagyon tetszik, főleg a képaránya miatt, de az ára az horror, még ha a TV tunert ki is vennénk a készülékből. Az iPad kettő ára éppen most csökkent egy keveset avagés ennyi pénzért már dokkolos ASUS Transformerekhez is hozzájut az ember.