SG.hu

Nyílt részvénytársasággá alakult a BTel

Az ügyfélszámát 2011-ben is megduplázó országos szolgáltató 2012-ben tőzsdére lép és mobilszolgáltatást indít.

Közleménye szerint rendkívül sikeres évet zár a Business Telecom: az utóbbi évekhez hasonlóan 2011-ben is megduplázta ügyfélszámát és jelentősen növelte árbevételét, bővítette és fejlesztette saját távközlési hálózatát. Takács Krisztián elnök-vezérigazgató szerint a cég 2012-es tervei nem kevésbé ambiciózusak: a nyílt részvénytársasággá alakulás cégbírósági bejegyzése megtörtént; a BTel hamarosan megjelenik a tőzsdén, folytatja sikeres kötvényprogramját, valamint részese lesz a hazai virtuális mobilszolgáltatói piac elindulásának, mellyel teljessé teszi távközlési szolgáltatási portfólióját.

2011-ben ismét változtak az erőviszonyok az átalakulóban lévő hazai telekommunikációs piacon. Számos kis távközlési cég eltűnt, miközben a bevált üzleti stratégiára építő BTel, versenyelőnyét kihasználva, a korábbi évekhez hasonlóan dinamikus bővülési pályát járt be. Tavaly év végén az organikus növekedés, a műholdas üzletág beindítása, egy jelentős akvizíció - az EnterNet ADSL-üzletágának túlnyomó részével közel 16 ezer új ügyfél került a BTelhez -, az év utolsó hónapjaiban végrehajtott új ügyfélszerzések, köztük mintegy tizenöt önkormányzat és összes intézménye, illetve további több mint 10 ezer új előfizető megszerzése révén a BTel megduplázta ügyfelei számát.

A BTel 2011 végén kezdeményezte a társasági formaváltást; ennek eredményeképpen zártkörűen működő részvénytársaságból a január 3-án kiadott cégbírósági határozat értelmében - 2011. november 21-i visszaható hatállyal - nyílt részvénytársasággá alakult. Ezt követően, a kecskeméti székhelyű Business Telecom - Bács-Kiskun megye második nyrt-je - technikai listázással a Budapesti Értéktőzsde parkettjére lép, várhatóan február hónapban. Idén folytatódik a társaság sikeres 2011-2012-es kötvényprogramja, melynek keretében eddig több mint egymilliárd forint értékben jegyeztek BTel-kötvényt hazai magán- és intézményi befektetők.

"Elmondhatjuk, hogy a növekedés, az ismertség és a piaci jelenlét szempontjából a 2011-es év áttörés volt: a BTel tavaly megduplázta ügyfélszámát, és jelentősen növelte árbevételét" - mondta Takács Krisztián elnök-vezérigazgató. "Az elmúlt évben elértük a saját hálózat építésének kezdetén, azaz három éve kitűzött célunkat: a hazai piac egyik legdinamikusabban fejlődő, legszélesebb kínálatú távközlési szolgáltatójává váltunk."

Az országos hazai alternatív szolgáltató 2011-ben tovább bővítette távközlési hálózatát - a Tatabánya város intézményi ügyfeleinek kiszolgálásához kapcsolódó fejlesztés révén 2011. december végén átadásra került a BTel országos gerinchálózatának észak-magyarországi optikai szakasza. Ezt folyamatosan további szakaszok kiépítése követi majd mindaddig, amíg a teljes országot lefedő gerinchálózat elkészül, várhatóan 2015-ig. A saját hálózat folyamatos fejlesztése mellett a cég azt tervezi, hogy virtuális szolgáltatóként, úgynevezett MVNO-ként megjelenik a hazai mobilpiacon, teljessé téve szolgáltatási kínálatát, így ügyfeleinek a piacon szinte egyedülálló módon négy az egyben csomagokat is kínálhat majd.

"Az utóbbi évek azt bizonyítják, hogy nemcsak életképes, de kiemelkedően sikeres szereplőként tartanak minket számon az átalakulóban lévő távközlési piacon. Mivel számunkra komoly érték és versenyelőny egyedi, bevált üzleti modellünk, amit meg kívánunk őrizni, nem az a cél, hogy a BTel betagozódjon a multinacionális távközlési óriáscégek közé" - emelte ki Takács Krisztián. "A 2011-es növekedés is hozzájárult ahhoz, hogy egyre többen tisztán lássák a helyünket a piacon: ott vannak az inkumbens szolgáltatók, és ott van a BTel. Stratégiai célunk az, hogy ebben a kiemelt piaci szerepben a legnagyobbakkal párhuzamosan, minden hazai előfizetőnek a legjobb ár-érték arányú szolgáltatásokkal és előfizetői csomagokkal valóban teljes körű, minőségi alternatívát nyújtsunk."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!