Gyurkity Péter

Galaxy M, Galaxy Ace Plus és Nokia Ace

Három eltérő okostelefonról számolhatunk ezúttal be, ezek közül kettő a vékonyabb pénztárcájú vásárlók igényeihez szabott, a harmadik pedig abszolút csúcskategóriás megoldás, marketinghadjárattal megtámogatva.

Egyszerre bukkant fel a hír a Samsung két eltérő megoldásáról, amelyek eltérő specifikációval és (legalábbis egyelőre) különböző pályán kezdik majd meg életüket. Míg a Galaxy M kizárólag Dél-Koreában rajtol el, addig a Galaxy Ace Plus Európában, Oroszországban, Latin-Amerikában, Kínában és Afrikában egyaránt elérhető lesz a közeljövőben.


Lássuk először a Galaxy M részleteit, amelyhez a Google fordítójának segítségére is szükségünk van. A készülék a család többi tagjától eltérően fémes hatású külsőt kapott, amely három különböző színösszetételben lesz elérhető. A 4 hüvelykes Super AMOLED kijelző mellett egy 1 GHz-es egymagos processzor kapott helyet a listán, míg a hátoldali kamera mindössze 3 megapixeles. Az ár 500 dollár körül alakul, arról pedig egyelőre nincs hír, hogy a hazai pálya mellett egyéb országokban is megjelenne a fejlesztés. A Galaxy Ace Plus - nevének megfelelően - a korábban megjelent Ace változat felújításaként értelmezhető. Itt 1 GHz-es processzort, 5 megapixeles kamerát, 3 GB-os belső tárolót, 3,65 hüvelykes HVGA-kijelzőt látunk a hivatalos közleményben (ez utóbbi 320 x 480 pixel felbontást támogat, ami nem mondható éppenséggel kiemelkedőnek). A telefon az Android Gingerbread verziójára és a TouchWiz felületre támaszkodik, így az Ice Cream Sandwich itt nem lesz elérhető.


Ami a Nokia terveit illeti, itt külső források szolgáltak némi újdonsággal, mégpedig a Nokia Ace - vagy más néven Lumia 900 - várható érkezésével és annak körülményeivel kapcsolatban. A cég állítólag mintegy 100 millió dollárt költene a megjelenést megelőző marketinghadjáratra, ez nagyjából márciusra érné el csúcspontját, amikor a készülék tengerentúli megjelenése is esedékes. Az AT&T lesz az első nagyobb partner az USA-ban, és - első alkalommal a WP7 történetében - ők is nagy erőbedobással igyekeznek majd népszerűsíteni a készüléket.


Ahogy az korábban kiszivárgott, az új zászlóshajó 4,3 hüvelykes WVGA-kijelzőt, 512 MB memóriát, 8 megapixeles kamerát, valamint egyéb finomságokat kap majd, a hivatalos bemutatóra talán már a jövő heti CES 2012 alatt sor kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sequoyah #8
    Jó az a MeeGo, de rövid ideig próbálgatva valódi többletet nem láttam a kezelésén kívül. Megfelelő támogatottsággal mondjuk simán választanám az Android helyett, de a WP7 sokkal több innovációt tartalmaz, bár sokakat elriaszt a radikálisan eltérő felület, míg a MeeGo a már ismert elemekből építkezik...
    Meg szép az az N9, még szerencse, hogy van Lumnia 800 ugyanezzel a házzal:P
  • Sequoyah #7
    Na akkor én előveszem a fiókból a Nokia 0-emet:D:D
  • JaSoN HuNTeR #6
    király Európát lesporolják...
  • Lemming #5
    Sajnálom azért MeeGo-t, meglepően jó kritikákat kapott.
    Csak épp minek szerezzek N9-et mikor gyakorlatilag halott a platform...
  • MR007 #4
    Jó, csak ne tovább! Valahol azért huzzuk meg a határt.
  • asysoft #3
    Ugyan már, elbújhat a 3310-ed az én 1011-em mögött!
  • Sequoyah #2
    Ugyan már, elbújhat az N8-ad az én 3310-esem mellett.
  • MR007 #1
    Hát ezen készülékeket a Nokia N8-am a nemrég felrakott Symbian Belle frissítéssel a földbe döngöli. Szép kis jövő. De azért áruk az van, illetve lesz pofátlanul.