Berta Sándor

Integrálhatják az NFC technológiát az Intel processzoraiba

Az Intel technológiai transzfermegállapodást írt alá az Inside Secure nevű francia NFC chipgyártóval, így a jövőben a kommunikációs technológia támogatása megjelenhet az Intel chipjeiben.

Az Inside Secure az NFC- és más digitális biztonsági termékekhez tervez és készít félvezetőket, beágyazott szoftvereket és platformokat. Charles Walton, a francia vállalat műszaki igazgatója arra számít, hogy ők láthatják majd el NFC-szoftverekkel és -hardverekkel az Intelt, melyeket utána az integrálhat a különböző chipjeibe.

Walton úgy vélte, hogy az NFC-s alkalmazások fejlesztése azért tartott ennyi ideig, mert a mobil szolgáltatók is részt akartak venni a pénzügyi tranzakciókban, ez viszont közel sem tetszett a hardvergyártóknak. Az Intel megjelenésével azonban gyökeresen megváltozhat a helyzet, amennyiben ugyanis egy ekkora cég bejelenti, hogy a jövőben támogatni fogja a technológiát, akkor mindez áttöréshez segítheti az NFC-t. "Nagyon örülünk annak, hogy az Intellel dolgozhatunk együtt" - szögezte le az Inside Secure műszaki igazgatója.


Az Intel nem kommentálta a döntést. A társaság szóvivője csupán annyit jegyzett meg, hogy nagyon érdekli őket a Near Field Communication technológia, de most semmit sem akarnak elárulni a termékterveikről. Fontos még megjegyezni, hogy az Intel december elején helyet kapott az NFC Forum nevű szervezetben, amelyet jelenleg 150 vállalat és szervezet támogat. Mindez szintén azt jelzi, hogy a társaság komolyan gondolja a technológia támogatását. Ugyanakkor egyelőre még kérdéses, hogy pontosan milyen termékekben (CPU, chipset stb.) jelenhet meg az NFC-támogatás, miként az is, hogy ezek a chipek mikor fognak megjelenni a piacon? Mindenesetre az együttműködési megállapodásnak köszönhetően várhatóan piacra kerülhetnek majd az NFC-t támogató első notebookok is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!