Berta Sándor

Szorosabb lehet a kapcsolat a Windows Phone és a Windows 8 között

A Microsoft vezetői úgy vélik, hogy a jövő év meghatározó és egyben kritikus lesz az operációs rendszereik szempontjából, ezért a társaság új vezetőt nevezett ki mobil részlege élére.

A változásokról Steve Ballmer levélben tájékoztatta a cég munkatársait. A Microsoft mobil részlegét már nem Andy Lees vezeti, hogy jövőre mind a Windows Phone, mind a Windows 8 operációs rendszerekből a maximumot hozza ki a társaság. A középtávú cél szerint még szorosabb lesz a kapcsolat a két operációs rendszer között. Mint ismeretes, a Windows 8 első bétaverziója várhatóan jövő februárban jelenik meg, s a Microsoft láthatóan nem akarja elkövetni ugyanazokat a hibákat, mint a Vista esetében. A Windows 8 sikere kulcsfontosságú, hiszen a Windows Phone 7 sikere is elmaradt a várttól, az operációs rendszer továbbra is küszködik.


A Microsoft egységesíti a termékvonalak rendszereit

A mobil részleget a jövőben Terry Myerson alelnök vezeti majd. A szakember korábban a Windows Phone 7 mobil operációs rendszer fejlesztéséért volt felelős. Andy Lees a jövőben egyaránt felelős lesz a Windows Phone és a Windows 8 fejlesztéséért "Megkértem Andy Leest, hogy az új munkakörben dolgozzon velem azért, hogy 2012-re mind a Windows Phone, min a Windows 8 maximális befolyásra tehessen szert" - írta Steve Ballmer, aki megköszönte Lees munkáját a Windows Phone csoport élén.

A fejlesztési munkák összehangolása kétségtelenül logikus lépésnek tűnik, miként az is, hogy a fejlesztéseket egy személy felügyelje. Lees kizárólag Ballmernek fog jelenteni, ugyanakkor a pontos feladatairól egyelőre nem lehet tudni részleteket. A mostani hír egyébként azért érdekes, mert Mary Jo Foley már novemberben azt írta a ZDNeten vezetett blogjában, hogy a vállalat vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a Windows Phone kerneljét (Windows Embedded Compact Code) a Windows 8 kerneljére cserélje le. Mindez az új Windows Phone operációs rendszernél lehet majd hasznos, amit Apollo kódnéven fejlesztenek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sequoyah #7
    Mi az az Android?:D
  • Sequoyah #6
    Lehet. De még csak HTC-seket láttam (TITAN és Radar). Találsz belőle a Speedshopban és a Westendben az MS boltban.
  • sanyicks #5
    Nagyon szoros lesz ja ugyanis az armos win8-at úgy lebutították (valszeg az intellel való megállapodás miatt), hogy pont olyan lesz mint a vindóz fón...
  • RomaGi #4
    Én csak arra vagyok kíváncsi hogy lesz-e majd olyan szoros a kapcsolat hogy a Windos mobil után a deszktopot is le lehet majd gyilkolni egy SMS-sel?

    http://www.origo.hu/techbazis/mobil/20111214-minden-windows-phone-7es-okostelefont-leallit-a-gyilkos-sms.html
  • RomaGi #3
    Az Android mellett már nem rúghatnak labdába , se mobilon, se tableten, és ha így folytatják lassan már deszktopon se.
  • Gauge #2
    Lehet itthon egyáltalán win7.5-os telót kapni?
  • tomboy013 #1
    Baromi igényes a Win 8 is meg a WP7.5 is. Végre valami egyedit is tudtak csinálni.